Forumet - Jag blir nervös och blir stressad under prov!

Jag blir nervös och blir stressad under prov!

3258 1 16
Tjena igen, jag hade ett prov i bråk och procent idag, både E del och C-A del och jag blir så jävla nervös oavsett om jag har pluggat väldig mycket.

Jag hade pluggat 4 dagar i rad inför ett matteprov. Det kändes som om jag kunde allt och när jag fick pappret så tappade jag liksom kunskapen. Jag kollade mina händer och de skakade så himla mycket. Jag blir skit nervös under prov och tror att jag kommer misslyckas och det förändrar ju resultaten, eftersom jag tvekar. Hur ska jag göra med nationella prov nästa termin?? Min fråga är om någon vet hur man blir lugn och inte nervös under prov. 

Pga detta så förlorade jag typ 3 A poäng för att jag var nervös och skrev 75% som svar istället för 175% som var svaret. Jag checkade med flera i min klass och de sa att det var 175%. 
 

Spana också in:

Jag skulle råda dig att fråga dig själv varför du blir närvös för nervös är lika med att vara glad eller arg. Alltså en aktivhandling som leder till att du nervösar dig så frågan varför varför varför tills du benat ut varför och om det inte går byt fråga till påvilket sätt gör detta mig nervös. Och när du vet vad som är "fel" är det bara att löaa detta och skrivatopp på prov. Natinella är som vilket amnat prov som hällst det är lite andra regler men annars så är det lugnt. Du kommer inte dö för att du får sämmre betyg där det är bara betygsledande inte grundande. Ha en dialog med läraren så hen är införstådd med ditt bekymmer.
HAHAHA, förlåt men varför. Varför bli många andra nervösa över att man är medveten om att man ska sitta på en stenhård stol framför en skolbänk och glo och klottra på ett rektangulär A4 papper?

Jag blir aldrig nervös förutom människor i min närvaro så kan inte ge dig råd eller något. Sorry Ma'am/Man.
Testa att blunda och ta ett djupt andetag innan du öppnar provet och ta någon minut till att tänkta på något prov som du har gjort tidigare som gick bra. Sedan kan du läsa igenom alla frågor och böja med de du känner för. Själv brukar jag börja med A frågorna medans jag är pigg och har tid att utveckla mina svar. Känner du dig stressad igen under provet börjar du om med andningsgrejen.

lycka till!