Forumet - Jag börjar få en känsla kring vad jag inte skulle kunna leva utan.

Jag börjar få en känsla kring vad jag inte skulle kunna leva utan.

789 0 30

Spana också in:

Skulle kunna och skulle kunna.. har levt i en liten och dåligt isolerad friggebod där allt blev fuktigt och jag endast hade kläder och en hink att kissa i pga vågade ej gå till det delade utedasset på natten men jag överlevde ju det också. Vad jag däremot mår bra av är ju en annan sak. Maslows trappa etc. 
Umgänge, antingen socialt afk lr typ internetbaserat som ni är till mig nu typ

Dator med bredbandsuppkoppling, alt. mobil med mobilt bredband etc så jag smidigt kan ta del av det som händer i omvärlden

En fri värld utan restriktioner att utforska 

Ett fungerande socialt samhällsskydd

mat obv

pengar obv

annan stimulans 

   

Exner:
Det blir missvisande att ifrågasätta ur det perspektivet. I så fall kan vi skriva "syre" och låsa tråden. 

Mer intressant är vad folk skulle sätta överst i Maslows behovstrappa:

1146945_697691150245997_485008288_o_0.pn
Ah, definitivt WiFi. Jag tror de två översta är väldigt överskattat. Givetvis har man intressen, men vem säger att man ska uppnå något, eller vara kreativ själv? 

Chibibbi: Dina trådar är ofta ganska egocentrerade. Ofta handlar det om dig, vad du tänker, vad du kommit fram till och vad du tycker om. Bara en notering. 
Ja, tänker mig att det är ett perspektiv umare kan relatera till. Trådarna handlar dock aldrig om att diskutera MIG, men självklart har jag en utgångspunkt till en diskussion ect. Det är väl inte så konstigt? Hur skulle alternativet se ut?

Exner:
Det blir missvisande att ifrågasätta ur det perspektivet. I så fall kan vi skriva "syre" och låsa tråden. 

Mer intressant är vad folk skulle sätta överst i Maslows behovstrappa:

1146945_697691150245997_485008288_o_0.pn
Det emotionella/självutvecklande är förstås viktigast, det är bara det att man sällan har möjlighet att gå upp i det när kroppens och bekvämlighetens grundläggande behov inte är tillgodosedda.

Jag sätter Self-actualisation högst upp, men jag inbegriper Love i denna, då jag ser dem som oundvikligt kombinerade och sammanlänkade. Denna ger också self-esteem. Safety och Physiological ser jag även den som en kombination: i sig är den inget värd, men den får sitt värde av att vara en förutsättning för att man ska kunna uppgå i vad som är viktigast: Self-actualisation-Love