Forumet - Jag diskrimineras pga mitt förhållande med en vägkon

Jag diskrimineras pga mitt förhållande med en vägkon

610 0 1
Jag finner det otroligt diskriminerande att folk inte tar mitt förhållande på allvar bara för att jag är tillsammans med en vägkon. Min vägkon, Esmaralda och jag träffades när jag körde upp för ca 15 år sedan. Jag råkade köra på henne med bilen och genast kände jag en våg av ångest komma över mig. Jag tänkte på hur fruktansvärt ont det måste ha gjort på henne och på hur jag skulle känna om jag var en vägkon och jag kunde inte låta henne stanna kvar på körskolan där hon skulle kunna skadas ännu mer eller rent av dö.

Så jag köpte loss henne och lät henne bo hemma hos mig och bara efter ett par veckor kände jag en otroligt stark kemi mellan oss, en kemi som jag inte känt sedan jag gjorde slut med mitt ex och kort efter det inledde vi ett förhållande. Gosh, hon var så mycket bättre i sängen än någon tjej av mänskligt kön jag haft.

Dessvärre har vårt förhållande inte varit helt problemfritt. Vänner och familj har tagit avstånd från mig för att de anser det "sjukt" och "konstigt" att vara ihop med en vägkon, trots att vi älskar varandra precis lika mycket som vilket par som helst. Folk har även tittat snett på mig på stan när jag och min kon har kysst varandra offentligt och ibland har folk rent av kommit fram och frågat mig rakt ut om jag är normal. WTF, säger man verkligen så? Hur jävla elakt och nedvärderande är det inte egentligen?

För ca 1 år sedan försökte jag gifta mig med min kon, men ingen präst ville viga oss [sad] Inte heller någon annan vigselförättare. Då vände jag mig till Skatteverket för att få äktenskapet registrerat ändå eller kanske åtminstone få oss registrerade som partners, men fick avslag med motiveringen att min kon INTE HAR NÅGOT PERSONNUMMER!!! Vad är det för en lam ursäkt egentligen? Tror de inte jag fattar att det bara är bullshit för att de inte vill erkänna att det beror på att hon är en kon? Så jag vände mig till DO för att stämma skatteverket för diskriminering pga sexuell läggning, men de ville inte hjälpa mig med motiveringen att man inte kunde diskriminera folk för deras parafili. Vadå parafili? Det är en sexuell läggning jag har, precis som homo, bi och transpersoner. RFSL gav mig också nobben av samma skäl. Riksförbundet för sexuella läggningar, jo, jag tackar jag. Det gäller uppenbarligen inte oss som har lite annorlunda partners än vad majoriteten har.

Hur ska vårt förhållande kunna bli allmänt accepterat när vi bara blir diskriminerade hela tiden?

Är det någon som har varit med om något liknande? Det kan väl inte bara vara jag som råkar ut för sådant här, eller? Måste finnas fler, jag kan inte vara ensam om detta.