Forumet - Jag dödade mina fruar, för dom grälade hela tiden

Jag dödade mina fruar, för dom grälade hela tiden

882 1 41

Okej, så jag spelade Fable 2 nyss. Och jag hade gift mig med två kvinnor. Jag gillade dom, men dom grälade hela tiden. I Fable 2 så kan man inte skilja sig om den man gift sig med inte be om att göra det. Så jag dödade dom båda. Vad säger det om mig? Är jag ond? 

Iaf, det fick mig att tänka på det här med relationer. I många länder så är det olagligt att gifta sig med två personer? Är det inte konstigt? Det kan vara mellan 5-10 års fängelse. Belgien har det exempelvis. I Sverige däremot så är det tydligen böter eller 2 år. Men ändå? 

Monogami som koncept är för mig oerhört dysfunktionellt. Är det inte helt absurt att vi i så kallade civiliserade länder har det så här? 

Det här är förövrigt varför jag hatar TV-spel, filmer osv. I dom finns ofta antaganden som är helt sjuka i huvudet. Ta bara romcom? pornografi? och nu fable 2 också, shit... 

Om man konsumerar sådant, då är det väl inte så konstigt att man får får en hallucinerande världsuppfattning? Saker som helt enkelt inte stämmer. Antaganden som i sin tur sedan formar våra uppfattningar om vad som är möjligt och vad som är omöjligt. Vi börjar handla på sätt som sedan blir självuppfyllande proffesior. Några tankar?

Spana också in:


space:
Jo, men jag är inte säker på vad det är du menar är rätt? Med tanke på dom reservationer du gör. 

monogami kanske är det bästa sättet att leva men det rättfärdigar ej förbud mot polygami.

dock infördes väl förbud mot månggifte för att förhindra patriarkala konstellationer och därmed öppna för mer jämlikt samhälle?

mpt:hv: vad är det som är så viktigt med giftermål och offentligt sanktionerad tvåsamhet egentligen? varför är det så angeläget att genomdriva lika villkor inom ett i grunden förtryckande system? kan man inte bara överge det?
Jo, det är ju det man får göra FUCK NATIONALSTATEN!  PATRIARKALSTATEN HEHE ,