Forumet - Jag har en fråga

Jag har en fråga

6035 0 95

Spana också in:

ok jag tycker min tråd borde flyttas till nåt mer passande

men mmmm jag tänkte på 2 saker, först på en politisk blogg jag startade i höstas som jag la ner pga det va så många extrema påhopp så jag hade hellre ba kvar min vanliga. där är de enda påhoppen "du är ful" eller "käften".

sedan tänkte jag på att under lågstadiet va jag ganska poppis i min klass sen i mellanstadiet började det gå mer å mer nerför å extrema saker sades å jag blev slagen o nerkastad för det mesta
å jag ser sambandet nu pga i mellanstadiet började jag käfta ganska mycket och ha starka åsikter

ja genom åren blev det mer o mer saker som jag sa rätt ut ist för att göra som poppisbrudarna - hålla käften å nicka till allt grabbarna sa

å ja, grabbarna sa lika mycket som jag. men de blev ej påhoppade. för att dom var pojkar.

eller?
Paseo:

o efter att även ha sett uppdrag granskning om män som näthatar kvinnor började jag fundera


Bra.

Paseo:

ok jag tycker min tråd borde flyttas till nåt mer passandemen mmmm jag tänkte på 2 saker, först på en politisk blogg jag startade i höstas som jag la ner pga det va så många extrema påhopp så jag hade hellre ba kvar min vanliga. där är de enda påhoppen "du är ful" eller "käften".sedan tänkte jag på att under lågstadiet va jag ganska poppis i min klass sen i mellanstadiet började det gå mer å mer nerför å extrema saker sades å jag blev slagen o nerkastad för det mestaå jag ser sambandet nu pga i mellanstadiet började jag käfta ganska mycket och ha starka åsikterja genom åren blev det mer o mer saker som jag sa rätt ut ist för att göra som poppisbrudarna - hålla käften å nicka till allt grabbarna saå ja, grabbarna sa lika mycket som jag. men de blev ej påhoppade. för att dom var pojkar.eller?


Det är ju så, att i kvinnorollen är mer saker förbjudna än i mansrollen, det finns flera regler, och just därför är det mycket lättare för tjejer att bryta mot reglerna: det finns helt enkelt fler regler att bryta mot.

Paseo:

egentligen borde jag prova att skriva samma saker fast ibland som kvinna o ibland som man
å jämföra reaktionerna
kanske nån gång som homosexuell man också


Ja, gör så, och fundera över reaktionerna!

Paseo:

Om jag hade vart en man, vad hade ni tyckt om mig då?


Jag hade nog tyckt att en kille som klär och sminkar sig som du är modig.

Jag kom på en trådlek: "Om umaren ovanför dig hade haft ett annat kön än den har, vad hade du tyckt om den då?"

Varför inte starta en sådan tråd? [y] Kul tanke om inte annat.
mynona:

Det är ju så, att i kvinnorollen är mer saker förbjudna än i mansrollen, det finns flera regler, och just därför är det mycket lättare för tjejer att bryta mot reglerna: det finns helt enkelt fler regler att bryta mot.


Njae. Kvinnan är mer utsatt, men mansrollen är smalare än kvinnorollen på grund av den falska dikotomin manligt och kvinnligt, där allt som inte är manligt är kvinnligt och vice versa. Det är mer "okej" för en kvinna att gå utanför sin könsroll eftersom manligt är "bättre", men för en man är det ett nedköp att gå utanför mansrollen eftersom kvinnligt är "sämre."