Forumet - Jag har ett ärr, kan jag få pengar för de?

Jag har ett ärr, kan jag få pengar för de?

2899 0 11
Ja som rubriken säger så har jag fått ett ärr, jag fick det när jag lekte med en hund(en stor engelsk mastiff) hunden råkade bita mig. Så nu har jag ungefär ett cm långt ärr men kanske tre cm smalt. Jättemånga säger att jag kan få pengar för ärret...c: Är det sant, och hur gör man?

Inga kommentarer

Senast ändrad 9 May 2014, 10:03 av André Vifot Haas
Tråden har 11 svar. Sortera efter:
Jag har ett litet ärr jag fått pengar för då det sågs som vaneprydande. Dock fick jag det när jag var tre år så idag syns det ju knappt hehehehe. Men då sökte jag ju vård och skadan kunde intygas av förskolepersonal. 
Men vad som verkligen är vaneprydande är mitt ärr efter att ha tagit bort ett födelsemärke på låret men det fick jag inget för. Kollade iof inte med mitt försäkringsbolag och det har ju nu gått flera år så jag kan inte anmäla't nu ändå.

Spana också in:

Kvinnor får mer pengar än män för sånt haha.. Åter igen diskriminerade utan att någon bryr sig, fittsverige
Ja, ägaren har alltid ansvar för vad dennes hund ställer till med.
Tror att du måste ha sökt sjukvård för det och det av dem ska ses som vaneprydande, det beror alltså på var det sitter. Det sista du ska göra är iaf att anmäla hunden. Du får skaffa pengar på annat vis och leka på ett vis där hundens tänder inte kommer i närheten av dig, t ex apportlekar.


"Vanprydnad (till exempel ärr)
Många försäkringar ger dig ersättning för vanprydnad och inte bara för vanprydande ärr. En vanprydnad kan till exempel vara att du fått amputera bort ett finger eller en missbildning i huden. En vanprydnad är alltså en utseendemässig skada.

När det kommer till vanprydnader måste vanprydnaden uppkommit från en olycka för att du ska få ersättning från din olycksfallsförsäkring. Du kan också få ersättning för ärr orsakade av en sjukdom (till exempel ärr pga. en operation), men då krävs det att du har en försäkring som täcker den sjukdomen du lider av. Dom flesta försäkringsbolag kräver att du har uppsökt läkarvård i anledning av din vanprydnad. Gemensamt för alla försäkringsbolag är att du måste vänta 1-2 år efter vanprydnadens uppkomst innan en eventuell ersättning kan lämnas."

Behövde du söka läkarvård?
om det inte var din egen eller provocera den