Forumet - JAG HAR HETSÄTIT HELAAA DAGEN!!

JAG HAR HETSÄTIT HELAAA DAGEN!!

2963 0 40
Idag var det HETSÄTNING som gällde!! började klockan 11 och har ätit ALLT framför mig!!!


En fråga bara.. varför hetsäter man? jag menar jag kan bara inte kontrollera det OCH jag GÅR UPP I VIKT AV DET!! :S jag vågar inte ens väga mig längre!!! Detta är helt nytt för mig och jag vet inte hur jag ska hantera det!
Brukar ni också hetsäta och vad äter ni då?

Spana också in:

försök tänka ut andledningen/andledningarna till varför du hetsäter.
Man kan tex börja hetsäta när man tycker att saker och ting är trist, eller om något annat har hänt som man försöker att handskas med, Sånna saker brukar oftast antingen leda till dämpad hunger eller tvärtom, ökad hunger.
Och sen kan man göra så att man bestämmer tider då man ska äta, så äter man ordentligt de gångerna så blir hungern mer jämn eller vad man ska säga. Tyå var 3:e var 4:e timme brukar vara lagom att äta något.

Ordentlig frukost är typ det viktigaste för då så har du en stabil hunger-mättnad från början av dagen och det blir lättare att känna vad som är tillräckligt att äta sen under dagen.

Frukost
mellanmål
Lunch
mellanmål
kvällsmat
(eventuellt något innan du lägger dig om kvällsmaten var tidig)
Doddii:

Ja du har nog rätt! men saken är att jag inte ÄTER MAT! Jag tycker inte om att äta mat längre! jag kan inte få i mig mat..det har blivit ÄCKLIGT för mig .... jag äter bara godis, chips, glass... sådana saker. Det blir nog svårt men jag ska försöka att äta bra från och med IMORGON


Förstår dig precis! Ett tag tyckte jag också att mat var jäkligt äckligt, och även såååå onödigt :P
De gångerna då jag åt så blev det godis eller något annat sött men det gjorde bara så att jag fick ångest och kompenserade att jag ätit med att träna och spy.

Tog ett tag innan jag insåg att mat inte är onödigt xP och det är väldigt gott också <3 om man äter den goda maten dvs :P Men för att jag skulle börja gilla mat igen så var jag tvungen att sluta att äta godis och sånt helt och hållet. För åt jag det så blev jag mätt av det och hade då inget som hälst sug på att äta någon mat Förstås eftersom att godis är så mycket roligare
Doddii: vågar inte ens väga mig längre!!!

har inte vågat sen jag var 11 år.


Samma här :D Fast att väga sig är ganska så onödigt egentligen i vissa lägen. Vad ska man med det till sen? fäster bara en massa tankar och lägger ner en massa energi på att tänka på de siffrorna konstant sen.

man blir la helt konstig i huvudet tillslut.

Man lär sig känna om man borde träna mer, och man känner om man borde träna mindre eller om det helt enkelt är bra som det är.
justbeyou:

De gångerna då jag åt så blev det godis eller något annat sött men det gjorde bara så att jag fick ångest och kompenserade att jag ätit med att träna och spy.


till skillnad från dig så tränar inte jag och jag kan inte heller spy.. jag använder mig av laxermedel isället.. Sjuukt onödigt!! jag vet [sad]

Jag ÄLSKADE mat innan! det var min passion.. min mammas mat var UNDERBAR.. jag är från mellanöstern och för oss står mat ALLTID I CENTRUM men nu är det helt annorlunda! jag ska ta tag i detta nu för jag orkar verkligen inte mer.. jag vill bli "normal" igen! [smile]
jag ska försöka att börja äta bättre och försöka sluta med godis och sånt!
men en fråga bara.. äter du ALDRIG gådis? inte ens på helgerna?