Forumet - Jag har sagt upp mig i måndags!

Jag har sagt upp mig i måndags!

390 0 7
Tja! Vet inte hur jag ska börja men; Here goes! 

Jobbade som golvläggare och jag kände från första början att chefen var på mig och gjorde narr av mig.  Jag stog ut för jag ville få en lärlingsplats. Jag blir alltid nervös när jag ska förklara något under en längre tid och då har jag lätt för o stamma. Då brukar min chef alltid skratta ihjäl sig och påpeka det hela tiden när jag förklarar något :/ Jag jobbar svart på helger, och jag får inte pengarna samma dag, utan han gillar o bestämma själv när han kan ge mig. Oftast ger han mig efter 1 vecka. Och då var det en svensk kille vid runt 40 bast han fick pengarna fastän han inte ens jobbade lika hårt som jag :/ Anyways han utnyttjar min snällhet då han tycker att han har makt över mig. Typ ''knip och lyd'' Jag är 20 han behandlar mig som en liten grabb. Dem flesta som jobbar där är riktiga messar, de snackar skit bakom ryggen på han men när han är där är det motsatsen. Riktiga flickor som inte vågar säga vad de tycker. Nästan alla jag jobbar med behandlar mig som en idiot. Enda normala där är en kille som jag konstigt nog gillar som person alltså.. Visst han är Sd men när jag berättade det för han blev han chockad... Bara han som vågade konfrontera chefen. Men det slutade inte där, chefen var på mig ÄNNU mer. Fick riva en toa och ett rum på ett lager som stank skit. Bokstavligt talat :O 

På morgonen trodde jag att jag skulle åka dit! Men istället åkte jag med chefen och vi körde runt till olika ställen och han snackade skit med sin kompis... som vanligt.. Sen typ klockan 12 åkte vi till stället. 
Han ville att jag skulle både riva, spackla x4, prima... allt det där tyckte han att det skulle ta en timma. yeah rite.. Jobbade arslet av mig.. Jag spackla o allt. Sen på måndan kom han o kollade, vilken kalabalik det blev. Anyways spackla jag sista gången och rev igen som en j*vla galning.. Fick f*n inte ens ta en paus.. Fick inte ens käka. Rummet var Stort, och badrummet fyfan... 

Skrek som galning och kallade mig slö och tyckte att jag inte har gjort mycket i den här firman. Och då tänkte jag, ''nej han kan dra 't he*vete'' Jag har tagit skit från alla i den där sjuka firman, alla kallar mig för neger. Och visst jag tar inte illa upp. Men i måndags tröttnade jag på sk*ten och tänkte fråga er.... 

Jag är arbetslös nu, men hur blir det med a-kassan? Jag är medlem i byggnads och har beviljats a-kassa. Men om jag nu ska berätta för de, vilket jag inte har gjort ännu. Jag har hört att man inte får ersättning på 15 veckor om man har sagt upp sig. Men även om jag tar upp det här med de, kommer jag inte få ersättning på typ 15 veckorna? Har jobbat från november till augusti. Vad tycker ni jag ska göra?
Ja, det är karens på egen uppsägning, men brukar väl vara kring 45 dagar i de flesta fall? 15v låter kanske mycket... Du får höra med dina byggnads.

Är du medlem i facket eller betalar du "bara" a-kasseavgiften? Vet att det i mitt fack, IFMetall, går att välja att bara betala till a-kassa - men då kan de ej garantera att de behandlar ett ärende som exempelvis detta.


Breezy: Det är just den karensen som jag vill undvika!? Ja, är med båda! Det hade heller inte funkat om jag sa att jag fick sparken då de kommer o kontakta chefen.. 
Kan ej byggnads regler, men 15v är fan-i-mig långt. Låter lurigt, har du "hört" det från säker källa, eller var det polarn i snickarbyxan som fick ur sig något?

Det är just därför du ska ta upp ärendet att du blivit jävligt illa behandlad. Detta är ej ok och det är sick att det förekommer på arbetsplatser år 2014.

Spana också in: