Forumet - Jag har satt mig i skiten och ska göra ett glosförhörsprogram

Jag har satt mig i skiten och ska göra ett glosförhörsprogram

971 0 25
Öh.
Min lärare vill att alla ska göra ett litet projektarbete i programmeringen, och jag valde att göra ett glosförhörsprogram, eftersom det lät lagom svårt för mig. Han tyckte att det lät för enkelt. Uppenbarligen överskattar han min förmåga att koda.

Jag har knappt någon aning om hur jag ska börja, är det någon som kan hjälpa en stackars förvirrad dålig elev? :(

Han vill att jag ska ha med en meny där man ska kunna välja om man ska översätta eng-sve eller tvärtom, plus att han kommer hjälpa mig med att spara resultat som man sedan också ska kunna ta fram.

Edit: Det ska vara i Java ja. Glömde det.

Spana också in:

smisk:

Jag har knappt någon aning om hur jag ska börja, är det någon som kan hjälpa en stackars förvirrad dålig elev? :(


Jag kan förmodligen hjälpa dig.

Om det var mitt projekt så skulle jag börja med att definera hur du vill att det ska fungera(vilka funktioner ska finnas, ungefärlig layout, hur ska inläsningen av glosor gå till(databaser, textfil, inputstream osv), hur ska resultatet sparas.

Sen skulle jag börja med att skriva klassen för hanteringen av glosor, en klass som läser in alla glosor och stoppar dom i en array eller dynamisk lista eller liknande, sen ser du till att skapa en funktion typ getGlosa() som skickar tillbaks en slumpvis utvald glosa och dess svar(eller liknande)

Så skulle jag börja tror jag, det är inte mitt projekt så orkar inte tänka igenom allt jättegrundlig..

ska dra på matte nu men behöver du mer hjälp så fråga ;)
smisk:

Jag har knappt någon aning om hur jag ska börja, är det någon som kan hjälpa en stackars förvirrad dålig elev? :(


Är inte så hemma på Java, men du kan ju alltid lägga upp någon form av pseudo-kod eller klassdiagram för hur du vill att programmet ska vara uppbyggt. Skapa en meny som hanterar indata för de olika menyvalen, någon form av container som lagrar alla glosor, etc.

Sedan försöker du koda programmet utifrån hur du strukturerat upp det.
När man gör enklare skol projekt brukar man hoppa över några av stegen som man vanligtvis finner i de flesta Software engineering modeller.

Men basic är ju att man först tar reda på vad man vill ha ställer upp funktionella krav och beroende på tidsramen kan du ju skriva en kravspec och visa läraren och se om det är bra.

Sen tar man reda på hur man gör de sakerna som krävs för att man ska kunna uppfylla kravspecen. Och skriver ner allt som dokumentation.

Sen kodar man ihop allt, testar, felsöker, vidareutvecklar osv.

klart.