Forumet - jag har varit otrogen

jag har varit otrogen

7318 4 45

Hej jag har varit otrogen mot min pojkvän som är mitt allt.. Jag gick till en gammal killkompis och han hoppade på mig, jag kunde inte säga emot, fick inget ljud fram. Jag låg bara där och sen sprang jag hem gråtandes. Jag har tagit mig modet att säga det åt han men han sa att vi skulle glömma det. Men nej det har han ju inte.. Han är helt förkrossad över det och det är jag med.. att se han sårad är så sjukt hemskt och jag mår så sjukt illa varje dag så jag vill bara dö.. vad ska jag göra liksom? det finns där i vårat förhållande och jag mår så dåligt så jag gör ingenting på skolan och han sa det till hans syster som är 18 och han lovade att han inte skulle säga det åt någon INTE NÅGON! sa han, han kan inte lita på mig och det skulle inte jag heller om han hade varit otrogen men här är grejen.. 

det här hände 3 dagar efter vi hade träffats och då hade vi sex. men jag visste inte om det skulle bli något men han räknar det som otrogenhet men jag vet inte om jag gör det? räknas det som otrogenhet? 


emmaass: Jag gick till en gammal killkompis och han hoppade på mig, jag kunde inte säga emot, fick inget ljud fram. Jag låg bara där och sen sprang jag hem gråtandes.
Det låter inte som att du varit otrogen, snarare övergripen, om jag tolkat det rätt så har du inte gjort något fel, att inte få fram ett ljud är en helt naturlig reaktion och det betyder inte alls att du gick med på det. Det är en överlevnadsinsikt precis som att springa för livet när fara kommer. Ibland blir man bara helt paralyserad.

Om jag var du skulle jag ta kontakt med BUP och berätta vad som hänt samt fundera över om du vill göra en anmälan, jag kan ju inte sitta här och säga om det var ett övergrepp eller ej, men som jag läser det du skrivit låter det onekligen som det.

Dan_the_ironman: Det låter inte som att du varit otrogen, snarare övergripen, om jag tolkat det rätt så har du inte gjort något fel, att inte få fram ett ljud är en helt naturlig reaktion och det betyder inte alls att du gick med på det. Det är en överlevnadsinsikt precis som att springa för livet när fara kommer. Ibland blir man bara helt paralyserad.

Om jag var du skulle jag ta kontakt med BUP och berätta vad som hänt samt fundera över om du vill göra en anmälan, jag kan ju inte sitta här och säga om det var ett övergrepp eller ej, men som jag läser det du skrivit låter det onekligen som det.


Håller helt med Dan här.

Spana också in:

Det låter inte som otrohet om du blev tvingad, och om din partner anser det som otrohet under omständigheterna hade jag inte tyckt det var så farligt att göra slut eftersom jag inte hade fått någon hög tanke om hen då, men kanske har du inte förklarat exakt vad som hänt. Om du förklarar vad som hänt bör han inte se det som otrohet

Överfall/våldtäkt. Inte otrohet. Sen kanske din pojkvän inte är säker om du talar sanningen, man kan ju bli skeptisk ändå (vissa ljuger om sånt). Men om han tror dig kanske han bara mår dåligt för att han kände att han inte kunde göra något åt saken. Om min flickvän hade blivit överfallen eller våldtagen hade jag mått dåligt för hennes skull, samt önskat att jag kunde ha varit där och gjort något, stoppat det så hon inte behövde lida. Ofta när något jobbigt händer har man en tendens av att trycka bort alla och framstå som att man inte förlåtit personen, men egentligen har man inte förlåtit sig själv (även om ingen ska förlåtas så hamnar man i sådana spiraler. Det gör jag iaf lol)

Om du inte ville ha sex med din killkompis och du kände dig tvungen till sex så ja då blev du våldtagen, men hur gammal är du och hur gammal är din killkompis? För enligt lag är det olagligt att en person har sex med någon under 15, och då spelar det ingen roll om personen under 15 var med på det eller inte, men i vilket fall så "kasta" han sig ju över sig och du var inte riktigt med på det, så nej du var inte otrogen, ja du blev våldtagen! Så ju fortare du anmäler honom desto bättre, om du nu vill anmäla honom.

Tjejen du har inte varit otrogen, låter snarare som övergrepp. Har du berättat för din pojkvän om hur det gick till? Mer än att ni hade sex? För vet han om hela situationen, och hans reaktion är vad du beskrivit ... då är han fan skev.

Sen måste jag skjuta in att den vanligaste reaktionen när man blir utsatt för ett sexuellt övergrepp är just att man blir paralyserad. Många som varit med om det tror att "det nog var okej, för jag stretade ju inte emot" osv, men så är det alltså inte.


carro_96: Om du inte ville ha sex med din killkompis och du kände dig tvungen till sex så ja då blev du våldtagen, men hur gammal är du och hur gammal är din killkompis? För enligt lag är det olagligt att en person har sex med någon under 15, och då spelar det ingen roll om personen under 15 var med på det eller inte, men i vilket fall så "kasta" han sig ju över sig och du var inte riktigt med på det, så nej du var inte otrogen, ja du blev våldtagen! Så ju fortare du anmäler honom desto bättre, om du nu vill anmäla honom.
den lagen är till för att skydda unga människor från att bli utnyttjade. det är inte olagligt att två fjortonåringar har sex.