Forumet - Jag mår dåligt

Skrev igår ett inlägg om hur man får kompisar man trivs med. Och jag har fått ångest över detta. Jag e så rädd att det ska bli som förut att jag kommer hänga med personer jag egentligen inte riktigt tycker om. Jag har varit i en depprition förut (som jag lyckas komma ut på egen hand) och det känns nästan som jag börjar glida tillbaka till den nu när gymnasieveckan inte gått som jag trodde. Hur ska jag göra? Ska jag prata med kuratorn? Hjälp mig

Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:
Ta det bara lugnt. En vecka är ingenting. Var dig själv, ta kontakt med många och rikta inte in dig på några få specifika människor i klassen. Sen ska du veta att de personer du hänger med i början kanske du inte alls är med om två månader, ett halvår eller om ett år. 
Nu har jag inte jättebra erfarenheter av gymnasiet och så, men försök inte att jaga upp dig över att hitta de "perfekta" kompisarna, låt de ta sin tid.  
försök ta det lugnt och prata med så många som möjligt så kommer du nog så småningom känna vilka du vill umgås med och inte! en vecka är ingenting egentligen. min bästa vän på gymnasiet började jag inte hänga med förrän i slutet av tvåan, så man behöver inte hålla ihop med samma personer hela gymnasiet heller. 

om du känner att du börjar glida in i en depression igen kan det vara bra att prata med kurator och att försöka göra saker du gillar. att träna är också bra. 

Spana också in:

Jag förstår dig!!! Jag har börjat 3 året nu och känner fortfarande lite så... Men det behöver inte bli så för dig. Jag lovar det kommer, det kommer du kanske inte hittar några i din klass, men du kanske hittar några i andra klasser. Försök att våga ta initiativ att prata med personer du verkar vara personer som du skulle kunna trivas med, fast bli inte blind för andra som vill bli din vän. Dessutom våga tacka ja om någon frågar om du vill hänga med dem eller hitta på något efter skolan. Våga fråga. (jag vet det är inte lätt) Men känn ingen stress att du måste hitta någon, det kommer nog någon du kan bli bra vän med bara du slappnar av.