Forumet - Jag mår TYDLIGEN inte dåligt..:S

Jag mår TYDLIGEN inte dåligt..:S

3778 1 46
Alltså, mitt psyke dödar mig!
Jag har knappt några kompisar, känner mig väldigt ensam, inte nöjd med mig själv, dåligt självförtroende, dålig självkänsla, blyg, äcklad över mig själv, OTROLIGT stressad, får ångest pga. allt jag känner att jag måste göra, men verkligen inte klarar av. Försöka hjälpa kompisar med deras egna problem. Vilket inte är så lätt för att dem jag har kan vara helt inkompetenta.
Man ska sköta läxor, man ska hålla sams med syskon och familj, vara med kompisar (Om man har några..) Osv.osv.osv.
Jag kan slänga mig på min säng och börja skrika och gråta i ren frustration för att jag inte orkar.
Orkar inte sköta allt. Orkar inte ha kontroll över allt. Ha ansvar. Komma ihåg.

Min syrra går hos en kurator, och ska prata med soc på måndag.
Jag sa till henne idag (har sagt det förut också), att hon överdriver och att det inte är så synd om henne. För det är det inte egentligen, jag lovar! Jag säger att jag kanske också har problem och inte mår bra.
Då får man kommentaren:
- Du har inget att må dåligt över, du mår bra. Det är inte synd om dig. Det är synd om mig...blablabla.
Tro det eller ej, men det sårar mig så jävla mycket. Varken hon eller någon annan kan veta hur jag mår?
Enligt min mamma så " spelar jag offer hela tiden".
Jag försöker gång på gång att vara perfekt, att göra allt som dem vill. Göra allt som man ska. Men det går inte.

Om inte jag hade dansen hade jag bara legat där som en liten grusklump på marken..

Är jag ensam?

Hur mår du? Psykiskt alltså.

Spana också in:

Lite råd/tips

Andas djup
Skapa drömmar
Använd positiva ord hela tiden även när du pratar/tänker på opositiva saker

Börja med att acceptera dig själv, man kan acceptera sig själv o fortfarande
sträva efter att ändra sig så att man är så som man vill vara

Prioritera så att det du bestämmer dig för att göra klarar du av och det du inte klarar av slipper du oroa dig för

Försök hitta vad som ger dig energi o vad som tar din energi så du kan ha bättre kontroll över din ork

Finns jättebra taktiker i boken The Science of Happiness av Stefan Klein för övrigt
Mittlivsuger:

Enligt min mamma så " spelar jag offer hela tiden".


Försök att inte lyssna inte på det. Du skulle nog må bra av att lyssna på en KBT-psykolog ist, trots att du verkar klarsynt.

Mittlivsuger:

Jag försöker gång på gång att vara perfekt,


Sluta med det. Sådant är inte konstruktivt, man kan bli sjuk, deprimerad, gå in i väggen etc

Mittlivsuger:

dansen


[love]

Mittlivsuger:

Är jag ensam?


Nej, verkligen inte. Kram!!!!
Werjevir:

Lite råd/tips Andas djupSkapa drömmar Använd positiva ord hela tiden även när du pratar/tänker på opositiva sakerBörja med att acceptera dig själv, man kan acceptera sig själv o fortfarande sträva efter att ändra sig så att man är så som man vill vara Prioritera så att det du bestämmer dig för att göra klarar du av och det du inte klarar av slipper du oroa dig för Försök hitta vad som ger dig energi o vad som tar din energi så du kan ha bättre kontroll över din ork Finns jättebra taktiker i boken The Science of Happiness av Stefan Klein för övrigt


Tack !
du, det spelar ingen roll vem som mår sämst. om du inte mår bra så behöver du hjälp ändå och du har rätt till den hjälpen. du kan besöka ungdomsmottagningen eller skolkurator kanske är enklast, men även vårdcentralen kan du ringa till och be om en tid för att få komma dit och se vad som inte står rätt till. att du mår dåligt kan bero på fysiska problem, så som att du kan sakna något ämne i kroppen som behövs för att du ska kunna må ok/bra.

jag har mått dåligt länge men det tog väldigt många år innan jag vågade söka hjälp för jag trodde inte att det var så farligt, att det var normalt att inte trivas med tillvaron. och jag tänkte bara att de som försökte ta livet av sig behövde den slags hjälpen. men så är det inte, jag tror att de allra flesta mår dåligt på något sätt och behöver terapi om det så bara gäller att ha någon att samtala med någon gång i veckan.
Hjärtlös:

du, det spelar ingen roll vem som mår sämst. om du inte mår bra så behöver du hjälp ändå och du har rätt till den hjälpen. du kan besöka ungdomsmottagningen eller skolkurator kanske är enklast, men även vårdcentralen kan du ringa till och be om en tid för att få komma dit och se vad som inte står rätt till. att du mår dåligt kan bero på fysiska problem, så som att du kan sakna något ämne i kroppen som behövs för att du ska kunna må ok/bra. jag har mått dåligt länge men det tog väldigt många år innan jag vågade söka hjälp för jag trodde inte att det var så farligt, att det var normalt att inte trivas med tillvaron. och jag tänkte bara att de som försökte ta livet av sig behövde den slags hjälpen. men så är det inte, jag tror att de allra flesta mår dåligt på något sätt och behöver terapi om det så bara gäller att ha någon att samtala med någon gång i veckan.


[love]
Hyfsat idiotiskt av andra att säga att du visst mår bra, att du bara "spelar offer". Lyssna inte på det. Som andra redan sagt, prata med någon kurator eller psykolog. Det finns hjälp att få liksom.

Tycker du ska börja tänka mer på dig själv. Du verkar som en snäll person, hjälper kompisar med problem o så.
Allt måste inte vara perfekt. Långt ifrån. Det är inte ditt ansvar att andra ska må bra, det är inte bara du som ska försöka "hålla ihop" relationen till syskon/familj. Det är ju lika mycket deras "jobb". Verkar som de inte riktigt tänker samma som du eftersom de inte lyssnar på dig, tyvärr. Men de kanske börjar lyssna så småningom. I alla fall, inga familjer är perfekta så känn dig inte pressad över det.

Så som sagt, tänk mer på dig själv och vad som gör dig glad, vad som får dig att må bra. Var inte rädd för att prata med någon. [smile]