Forumet - Jag & min rädsla för mörker.

Jag & min rädsla för mörker.

808 0 19
Hej nu är det så att jag har 1 problem.
Jag är väldigt rädd för mörker. Och då menar jag verkligen rädd. Igår var jag ensam hemma hela kvällen och jag tyckte det var grymt obehagligt. Jag hade tänt lampor i huset men ändå vågade jag inte tex gå upp på övervåningen för det var lite mörkt där uppe! Dold text: Min kanin fick inget mera hö igår[sad]. Jag vet inte riktigt vad det är som skrämmer mig, det är nog mera att jag inte vet vad som är framför mig. Och det var ju inte mörkt i huset igår, men utanför fönsterna var det mörkt. Ville bara sätta mig i 1 hörn och gråta. Jag hatar mörket och vill inte göra det för det är jobbigt!!

Vad ska jag göra?[cry][cry][cry][cry]
Hej jag förstår ditt problem och jag känner jätte många som har samma problem som du, själv har jag också haft det men har liksom kommit över min rädsla lite.
Det bästa du kan göra är att försöka komma över rädslan och t ex vara i mörkret för om jag är rädd för något brukar jag göra de som jag är rädd för, de hjälper !.. efter ett tag. Ta små steg fram .. t ex släck ett par lampor o låt kanske bara en lampa vara tänd eller släck alla lampor o tänk:inget har hänt o inget kommer hända, det är ingen fara, jag har varit med om läskigare situationer !, allt kommer gå bra.
Sen efter en stund kan du tända lamporna igen. Så gör du så någon gång ibland o se om de hjälper [smile] Om de är mörkt ute så testa att gå ut o se att de inte är någonting där ute [smile]
Om de inte funkar kan du ju alltid ringa en vän och prata med henne/honom då kanske de blir lättare att bli av med rädslan.
Tänk också:jag kan inte låta min kanin gå hungrig han/hon måste ju ha mat ! o så går du bara o ger kaninen mat, allt kommer kännas bättre efteråt för om du inte ger din kanin mat får du ju bara skuldkänslor för de [sad]

Hoppas alt blir bättre iaf [smile]

Spana också in:

m3lis:

väldigt rädd för mörker


Fan vad fett, det är jag med! Inte ens seriöst rädd. Jag vågar inte stå framför fönster för jag tror att folk ska skjuta mig, om nån släcker lampan när jag är i ett rum skriker jag på dem i en kvart, jag börjar typ grina och får panik om jag är själv i mörkret ens två sekunder, om jag släcker i ett rum och inte hinner ut innan dess, eller bara har ryggen mot ett mörkt rum, blir jag asparanoid och känner mig förföljd och gud jag dör. [chocked]

Så du är inte ensam!

m3lis:

Vad ska jag göra


KBT ska vara bra mot fobier har jag hört [no-no] Annars kan du ju träna dig själv. Be en kompis vara med dig i ett mörkt rum i typ fem minuter, sen trappar du upp.

Rekommenderar dock KBT mer.
Inse långsamt att mörker är najs! Man kan t.ex gömma sig i mörker om det skulle komma något monster eller så. Varken spöken eller monster ser i mörker, det bestämmer jag här och nu.

Eller kör samma terapi jag och mina kompisar gjorde i din ålder: Vi byggde upp våra hus och vårt lilla samhälle i Quake (1). Sen stoppade vi in fullt av zombier. Skitballt, blir nästan lite sugen igen!
Penstrokes:

Min tik är i ungefär samma ålder 8månader och hon har tendens att vara rädd för sin egen skugga, vara mörk rädd mm vilket hon aldrig varit förr.. Som någon skrev tidigare så är det bäst att ignorera.. Mest troligt är spökåldern..


aha oki vilken ras?

gewitter:

Jag vågar inte stå framför fönster för jag tror att folk ska skjuta mig


jaa och det känns som folk utanför ser allt man gör och sen när jag går in i ett rum doom typ ' nuu dödar vi henne''[sad][sad]
Sterd:

Inse långsamt att mörker är najs! Man kan t.ex gömma sig i mörker om det skulle komma något monster eller så. Varken spöken eller monster ser i mörker, det bestämmer jag här och nu.


men usch!! man vet ju ingenting i mörkret fast kan vara fint om man är med någon kanske.. men inte ensma
m3lis:

jaa och det känns som folk utanför ser allt man gör och sen när jag går in i ett rum doom typ ' nuu dödar vi henne''


hahaa jag gick med min killkompis (lång och stark) och hans jakthund på promenad i mörkret. ändå höll jag på att skita på mig när det körde förbi en bil (vi var typ 70 m ifrån hans hus) för jag trodde att nån skulle veva ned rutan och skjuta mig gansta style [tard]
Penstrokes:

pit ull terirer


är rädd för hundar med och vet inte vad det är för ras

gewitter:

hahaa jag gick med min killkompis (lång och stark) och hans jakthund på promenad i mörkret. ändå höll jag på att skita på mig när det körde förbi en bil (vi var typ 70 m ifrån hans hus) för jag trodde att nån skulle veva ned rutan och skjuta mig gansta style


hahaha känns bra att veta att man inte är ensam!