Forumet - Jag, min tjej och hennes tidigare liv.

Jag, min tjej och hennes tidigare liv.

3562 0 20
Hej.

Jag har nu varit tillsammans med min flickvän i snart tre månader, vilka förövrigt har varit kanske de tre bästa månaderna i mitt liv eftersom mina känslor för henne är så pass starka att jag vet varken ut eller in.
MEN, nånting stör mig. Detta låter säkert helt befängt, men jag kan verkligen inte släppa hennes förflutna. Inte för att hon har på något sett att onormalt förflutet. Jag menar då med andra killar så klart, men även bara gamla minnen hon berättar om saker som hänt under gymnasietiden eller liknande.
När hon berättade för mig om hennes ex blev jag väldigt nere och bitter av någon anledning jag inte ens själv kan rita upp med ord. Någonstans i mitt huvud vet jag att det var två år sedan hon hade en kille senast, men ändå känns det jättejobbigt att tänka på den tanken att nån annan också har haft sex med henne till exempel. Det stör mig nåt så fruktansvärt.
Och som jag även nämnde tidigare är det inte bara hennes tidigare herrar som stör mig utan även ibland bara gamla minnen från studenten eller liknande. På nåt sett blir jag sur på mig själv att jag inte var med om det, vilket jag egentligen inte borde bli; jag kände hennes inte ens då. Jag tycker det känns, hur konstigt det än låter, jobbigt att hon haft roligt innan hon träffade mig. Misstolka inte det sista.
Detta är som sagt ganska jobbigt för mig. Jag får nästan binda fast mig själv nånstans för att inte följa mina impulser som säger åt mig att kolla igenom hennes bilder på datorn och liknande efter bilder på henne och andra killar. Jag är hemskt misstänksam av mig vilket jag absolut inte vill vara och det är fruktansvärt jobbigt att leva med. Hon har aldrig tenderat att vara otrogen på något sätt så jag förstår verkligen inte varför jag är så misstänksam; helt oförståeligt.
Plus på det ska hon nu på tisdag träffa en kille hon arbetat med i fem år varje sommar som hon tydligen haft sex med ett antal gånger utav ren "kåthet", dvs inga känslor inblandade alls. Det jobbiga med det är att hon jättebra kompis med honom så för mig känns det väldigt konstigt att hon nu ska träffa honom igen.
Jaja, hoppas nån förstår hur jag känner och inte tycker jag är helt och hållet hjärndöd. Så om nån kan relatera till nåt av detta, snälla dela med er! Jag behöver lite terapi i det här, skulle kännas så sjukt mycket bättre att höra andras historier om ni varit med om nåt liknande.

Tack på förhand!

ÄNDRAT 2010-08-02 14:38

Spana också in:

zerohero:

Plus på det ska hon nu på tisdag träffa en kille hon arbetat med i fem år varje sommar som hon tydligen haft sex med ett antal gånger utav ren "kåthet", dvs inga känslor inblandade alls.


Det där hade jag ej tyckt om.

I övrigt får du väl säga till henne att inte prata om sina ex. Att berätta om tidigare roliga stunder kan dock vara lite stört att förbjuda henne att göra.
Jag är min pojkväns tjugosjunde... eller något[cool]

Nej men ibland kan man vara en pain in the ass och då kommer vi till det som är bra: du har insett vad du känner och vad som stör dig, så nu ska vi bara komma fram till varför och vad du kan göra åt det.

Prata inte om era ex, be henne leva i nuet, kräv lite kärlek. Antar att mycket handlar om att du egentligen tror att hon ska lämna dig. Varför du känner något sådant, vet jag inte. Hon ger dig kanske inte tillräckligt med uppmärksamhet.

Kräv lite. Och vad gäller resten, men att du är så nojig, kan du faktiskt bara välja att ignorera det. Jag har haft problem med att hans ex smsar och att han har så sjukt mycket kompisar att han nästan aldrig är hemma. Men det är bara att inse faktum att allt inte svävar runt en själv hela tiden.

För övrigt tror jag inte att mitt inlägg hade någonting med saken att göra, jag ville nog bara påminna mig själv om saken.
Jag har varit med om liknande. Mitt ex var som du. Extremt svartsjuk och kontrollerande. Det var ett helvete för mig, kanske även för honom.

Jag tycker att ni ska gå till en familjerådgivare och försöka reda ut det här. Människor kan dela med sig av sina erfarenheter och ge er goda råd, men jag tror att ni behöver professtionell hjälp. Det låter så utifrån din beskivning.

Det är bra att du erkänner för dig själv att du/ni har problem. Det går inte att lösa något som ingen erkänner existerar.

Vet din flickvän om att du känner såhär? Om hon inte vet ska du berätta det för henne. Hon förtjänar attt få veta. Annars är det svårt att hitta någon lösning till problemet.
envackermänniska:

Det var ett helvete för mig, kanske även för honom.


Kanske? Jag är rätt säker på att han hade det värre än du.

On topic: Känner igen det där. Finns inget du kan göra åt det. Be henne sluta prata om sitt ex osv bara. Tillslut kommer det gå längre och längre tid mellan när du tänker på det.
Kablash__:

Kanske? Jag är rätt säker på att han hade det värre än du.


Vad vet du om det? Vi mådde nog lika dåligt båda två, men det är svårt att sätta sig i en annan människas situation, inte minst när h*n sårar en genom att till exempel anklaga en för att vara otrogen. Det är väldigt jobbigt att leva med en person som är svartsjuk och kontrollerande. Har du varit med om något liknande?Kablash__:

Finns inget du kan göra åt det. Be henne sluta prata om sitt ex osv bara.


Inte? Visst skulle hon kunna undvika att prata så mycket om sitt ex, men samtidigt man kan inte undvika det bara för att någon blir svartsjuk. Han måste lära sig att kontrollera sin svartsjuka också. Bäst vore om han blev av med den helt och hållet.
Tro mig, det finns saker som de båda kan göra för att livet ska bli bättre. Ansvaret ligger på både. Det är inte bara tjejen som gör fel, om hon gör fel över huvud taget. Pratar hon överdrivet mycket om sitt ex? Tycker majoriteten att det är överdrivet? Det är sånt man kanske borde fråga sig.Killen snackar bl.a om att kolla igenom hennes bilder, vilket är fel. Har man såna problem i sitt förhållande bör man snarast uppsöka hjälp. Och hjälp finns att få.
envackermänniska:

Vad vet du om det?


Jag vet ingenting egentligen. Kan bara gissa osv. Har varit båda parterna. Därför jag är rätt säker på att det är jobbigare för han. Inte för att jag tror att du inte mådde dåligt av det dock.

envackermänniska:

Inte? Visst skulle hon kunna undvika att prata så mycket om sitt ex, men samtidigt man kan inte undvika det bara för att någon blir svartsjuk.


Varför ska man prata om ett ex i ett nytt förhållande? Kanske finns saker som man kan säga osv, om det är viktigt. Men känns totalt onödigt att göra det om den andra mår dåligt av det.

Jag vet att ansvaret ligger hos båda. Men att bli av med sån svartsjuka som han verkar ha tror jag kräver professionell hjälp, alltså psykolog eller dylikt.

Så ja, att jag skrev att det inte finns nåt han kan göra va lite fel. Menade mer att utan professionell hjälp tror jag inte det riktigt går. Men kan ha fel här med:)
Kablash__:

Varför ska man prata om ett ex i ett nytt förhållande?


Jag tycker också att det är lite onödigt att göra det, men det är ju ett problem om hans flickvän inte vet om hans svartsjuka. Hon kanske inte vet att han tycker det är jobbigt.Kablash__:

Jag vet att ansvaret ligger hos båda. Men att bli av med sån svartsjuka som han verkar ha tror jag kräver professionell hjälp, alltså psykolog eller dylikt.


Ja, jag tror också att det kräver professionell hjälp. Definitivt.Kablash__:

Jag vet ingenting egentligen. Kan bara gissa osv. Har varit båda parterna. Därför jag är rätt säker på att det är jobbigare för han.


Okej. Det är väl olika för olika människor antar jag.