Forumet - Jag och Lasse

Jag och Lasse

163 0 0
De nyinköpta röda blockljusen lyser på bordet och man kan känna den där härliga tändstickslukten. Lasse har precis satt sig i soffan bredvid Lisa. De sitter nära varandra nu och Lisa vet att det kommer hända ikväll. Ikväll får hon sin första kyss.

Det tog hela dagen att göra sig klar, kläderna skulle vara de rätta, lätta att ta på och av och underkläderna var ju självklart det viktigaste av allt. Hon hade till och med inhandlat nya bara till ikväll. Att sminka sig tog nästan en timme och raka benen, noppa ögonbrynen och fixa och måla naglarna tog nästan två.

Lasse kom gående på skolgården och alla tjejer smälte när de såg honom, men ingen hade någonsin fått komma honom nära. Han talade nästan aldrig till någon om det inte var på lektionen i grupparbete, men även då var han tyst av sig. Kanske var det därför alla var så förälskade i honom. Han var ny på skolan och hade flyttat från Luxemburg för två månader sedan. Tydligen var han uppväxt i Sverige, men hade gått i högstadiet där borta. Nu fanns han här, med sitt bruna, vågiga, nyklippta hår och sina tighta jeans och den där brunsvarta läderjackan med texten, ”burne”. Han stod där mitt på gården och såg sig runt. Alla tjejer stirrade och han smålog mot dem. SjÄlvklart fattade han att alla älskade honom och han utnyttjade detta.

Han mystiska beteende hade fått tjejerna i klassen att snacka. Vad var han? Var han en vampyr som i Twilight? Var han som Edward eller kanske en ”Jacob”? Ingen visste. Kanske han var en Batman? Ibland kunde jag sitta där och fantisera om hur han kom upp till mig och sa hej. Hur han tog mig med sig till hans hemliga hus där vi kysstes hela natten. Jag hade ritat porträtt av honom, i alla fall försökt så gott jag kunde. Han var i mina tankar hela tiden.

Fast varför skulle han vilja se mig, varför skulle han vilja tala med mig? Han som var så cool och jag som bara var... jag. Slitet hår, rena och hela kläder men inget märkvärdigt som de andra tjejerna i klassen. Jag hade inga märkeskläder och tycktes alltid gå med barnsliga kläder till skolan eller horiga kläder. Att jag inte skulle hitta ett mellanting förens efter allt...

Lasse, coolaste killen på skolan satt nu bredvid mig i en soffa hemma hos honom. Ingen visste var han bodde och ingen skulle få reda på att jag hade varit där om inte han ville att de skulle veta. Jag kunde känna hans lukt, den där vaniljlukten. Jag hade känt den innan, men var?

Oihh Lasse lutar sig mot mig nu, vad skall jag göra? Är min andredräkt okej? kommer han tycka jag är dålig på att kyssas? Kommer han märka att det är första gången för mig? Vill han verkligen kyssa MIG av alla tjejer i skolan? Usch jag vill bara hem, känner hur illamåendet kommer och hur alla fjärilarna åker ner med slemmet och upp igen. Alla rykten jag hört sedan han flyttade hit om att Lasse är en seriemördare som fick rymma tillbaka till Sverige från Luxemburg för att gömma sig. Eller att han är en galen forskare som experimenterar med unga tjejer och tar delar av dem och gör sin egen frankenstain. Kanske de om att han är en alldeles alldeles underbar prins som har åkt tillbaka till Sverige efter att ha gått en prinsskola i Luxemburg. Jag hoppas och tror att det är det sista.

Oj, nu är han riktigt nära, vad skall jag göra? VAD SKALL JAG GÖRA!? Plötsligt ser jag Lasse framför mig med en kudde i ansiktet. Va fan hände? Lasse ser förvånad ut och lägger kudden bakom sig på den svarta Ikea soffan. Det har jag inte tänkt på innan, men den här soffan är en sån som jag har velat ha i mitt rum där hemma, men pappa sa att den var för dyr och att jag kommer vilja ha en annan när jag flyttar efter studenten. Dessutom är den nog lite stor och nu när jag sett att Lasse har en vill jag ju inte ha en likadan. Just ja, vad hände? Jag måste ha stoppat kyssen med att slänga en kudde i huvudet på honom. Varför gjorde jag så när jag nu för en gångs skull skulle få kyssa en äkta kille som dessutom var skolans coolaste. Om Lasse beslutade att berätta så skulle jag kunna bli skolans populäraste tjej någonsin, oavsett kläder och hår.
Stackars Lasse som bara sitter där och ser förvånad ut och här sitter jag och tänker på saker soffor. Jag borde kanske säga något, men vad? Jag kan säga att jag skall på toa eller att jag vill ha något att dricka. Men ut ur min mun hör jag orden komma innan jag hinner stoppa dem ”Vilket är ditt favorit program på tv?”.

Va katten kom det ifrån. Lasse ser lika förvånad ut som jag, men han svarar ändå att han brukar se på Robinson och genast kommer ännu en tanke upp i huvudet om vad för person han är. Han är kanske en kille som varit med sin pappa på ett piratskepp, men eftersom vi i Sverige inte tror på sånt så måste han säga att han pluggat i Luxemburg för ingen skulle kolla upp något sånt. Det måste därför som Robinson är hans favorit program för han kan känna igen sig. Undra hur många skatter han har grävt ner och var? Han har säkert varit med hundratals tjejer och druckit öl och festat hela natten. Oj vad han blev ännu mer sexig nu när jag tänker på honom med ett svärd i handen som han har för att skydda sig själv mot alla inkräktare som kommer för att ta deras skatter.

Vad sa han? Jag kanske borde lyssna på vad han säger istället för att drömma om pirater. Efter att han frågat vad han sa svarade jag ”Bones är mitt favorit program på tv. Det är så spännande hur de löser morden och gissa vem som var mördaren”. Undra om han är en seriemördare och han vet hur man kommer undan efter ett mord tack vare serier som Bones och NCIS och CSI och alla de andra serierna.

Vi tar en klunk av colan framför oss och Lasse sätter på en film som han valt ut. ”The Notebook”. Varför har han valt just denna filmen, vet han inte att det är en chickflick? Att tjejer sitter som klistrade på killarna som är med dem och med röda ögon och tårar på kinderna i slutet? Eller kanske är det just det han vet. Han tror jag kommer mysa upp i hans knä och han kommer att få en mycket trevlig natt. Aha, smart tänkt, men om han är en seriemördare borde jag vara försiktig. Förresten så spelar inte det så stor roll. Jag sitter redan i hand lägenhet och jag har inte berättat för någon. Så om han mördar mig så kan jag inte annat än att skylla mig själv.

Filmen startar. Oh vad jag älskar den där musiken innan man hinner trycka på play. Den är så musik. Jag har faktiskt satt igång dvd:en hemma och inte startat filmen bara för att mysa med en bok och ha den musiken som bakgrundsmusik. Men Lasse startat filmen och vi båda sitter helt stilla. Undra vad han tänker på, kanske har han sett filmen innan, kanske inte. Han kanske bara har hört vad hans kompisar har berättat om att det är den bästa filmen för att få en tjej i sängen.

Halva filmen har gått och ingen har sagt något. Kanske borde jag säga att filmen är bra. Skall jag säga att den är super duper bra eller bara bra.

Tråden har inga svar… än.