Forumet - Jag orkar inte med mina föräldrar!

Jag orkar inte med mina föräldrar!

388 0 9
Jag är 13 år och jag orkar seriöst inte med mina föräldrar.  De ser mig som misslyckad, de vill att jag ska vara bäst i allt jag gör. Skolan, idrott osv.. De säger ofta hur besvikna de är över mig och "varför kan du inte va så" De vägrar acceptera den jag är och jag vågar aldrig säga ifrån för då blir det bråk. Mamma och pappa bråkar mycket och min pappa får utbrott jämt och han luggar mig i håret ibland. De dricker vin varje helg och när de skriker på varandra som mest så går jag upp på mitt och sitter och lyssnar på musik med hörlurar på. Ingen förstår hur jag har det och jag vågar aldrig säga nåt. Jag får aldrig hjälp med mina läxor och jag ljuger ibland om att jag har prov för att slippa plugga.
De vill att jag ska vara bra på idrott, därför tvingar de mig att vara med i tävlingar varje helg och träna flera gånger i veckan, och de blir förbannade om jag säger att jag hellre vill vara med kompisar.
Asså kan de inte acceptera den jag är och att jag inte är bäst på allt jag gör! Ingen kan vara bäst på allt men enligt mina föräldrar är det fullt möjligt.
Jag är en tonåring som har egna tankar och åsikter men de respekterar inte dem.
Nån som känner igen sig eller kan hjälpa mig?

Spana också in:

Jag vill flytta hemifrån helst inom ett par år för jag står inte ut med det här, när jag säger emot så svarar de tillbaka: "du vill ju ingenting, det kommer aldrig bli nånting av dig" 
Jag vill inte lyckas bara för att de ska känna sig bekräftade, jag gör det för min egen skull. Det är ju mitt liv.
nyss hade vi ett snack där de sa att den enda vägen till framgång är genom skolan eller i någon sport.
De har delvis rätt i det där med skolan men SPORT?! Jag vill inte satsa på sport och det är det de inte förstår. Visst, vissa når framgång genom idrottande men det är absolut inte den enda vägen att gå!

 Jag har ingen jag kan prata med, jag brukar inte prata om sånt här med mina vänner.
Hur tar man kontakt med kuratorn? Jag vill inte att någon ska veta ifall jag går dit. 

Jag blir glad för alla svar jag får och vill säga tack till alla som tar sig tid att svara Glad