Forumet - Jag orkar inte mer.... rädda mig,

Jag orkar inte mer.... rädda mig,

3224 2 24
Jag kommer gå under när som helst. Jag mår piss. Har gjort i 3 år men det går upp och ner. Dom senaste dagarna blir allt bara mycket värre. Jag kan inte prata ut med mina föräldrar varje gång jag tar upp mina problem skriker dom bara på mig och frågar vad jag inte är nöjd med nu då. Jag är patetisk, värde lös och hopplös. Äcklig och ful. Onöjd och otrevlig. Falsk och idiotisk. Jag vill inte leva, jag vill dö.

Spana också in:

Jag vet hur du känner dig. Har mått lika piss. vill bara skrika men kan inte för att man inte har någon ork, medans rakbladen och blodet inte gör de bättre. Men de blir bättre och de kommer alltid att gå i perioder men de löser sig efter ett tag.
Bara man tar de lugnt och inte tänker att man måste bli glad för att man bara ska vara de utan att man ska veta att de är okej att vara deprimerad.
Det går att må bättre, bara att du skriver här visar att du bryr dig om dig själv, och det är jättebra! Hur skulle det kännas att ta kontakt med kurator etc tror du?

Man kan även ta ett lite mindre steg, kanske gå in på tjejjouren.se och chatta (anonymt) med vanliga tjejer som peppar och stöttar. Hur skulle det vara?
ickus:

Jag tror inte att någon kan veta hur hon känner sig efter att ha läst det lilla hon skrivit. Just sayin.


nej de är klart eftersom att jag inte känner henne. Men de som hon skrev kan jag känna igen mig i hur hon kände/känner sig. Menar inte så att jag vet exakt hur hennes liv är o allt, för de fattar jag själv att jag inte gör man att jag kan känna igen mig i de hon skrev
The_joker:

Men de som hon skrev kan jag känna igen mig i hur hon kände/känner sig


Men nu motsäger du dig själv. Du kan inte veta hur hon känner eftersom du inte känner henne, ändå känner du igen dig? Hon har ju inte sagt någonting förutom att hon mår dåligt, hon har inte förklarat vad som är problemet. Hur kan du då relatera dig till detta? Aja, orkar inte starta en debatt nu, I'm just sayin'.
ickus:

Men nu motsäger du dig själv.


Vad snackar du om?, Trådskaparen skrev att hon känt sig kass (deprimerad?) i x antal år, att hon känner att hon inte har någon att prata med och (indirekt) att hon har dåligt självförtroende, Och The_joker sa att hon kände igen sig, hur svårt är det att förstå?

Om jag säger att jag är pissnödig, kan du då inte känna igen dig i min situation bara för att du inte känner till vad jag druckit för att bli pissnödig? [confused]
Zsasz:

Vad snackar du om?, Trådskaparen skrev att hon känt sig kass (deprimerad?) i x antal år, att hon känner att hon inte har någon att prata med och (indirekt) att hon har dåligt självförtroende, Och The_joker sa att hon kände igen sig, hur svårt är det att förstå?


Alla har känt dessa känslor, så det är klart att man vat hur det känns. Det jag menade var situationen hon är i och vad som har hänt. Vi vet ingenting och kan därför inte förstå vad hon går igenom.
ickus:

Alla har känt dessa känslor


Alla har INTE dessa känslor, alla mår inte dåligt (även om det verkar som majoriteten av de som skriver på ungdomar.se gör det), The_joker sa aldrig att hon kunde leva in sig i hennes roll eller ens att att hon visste vad hon går igenom, hon skrev att hon visste känslorna, att hon känt dem själv innan, för att förstå en känsla behöver man inte veta hela historien bakom den specifika känslan, och om man måste det så förstår man sig in i situationen istället, inte känslan.

Exemplet som jag gav innan skulle på ett enkelt sett visa att man man veta hur en specifik känsla är utan att behöva veta hur man kommit till punkten där man är i den känslan.
Men det förstod du nog skulle jag tro, varför du valde att ignorera det har jag däremot ingen aning om.
Zsasz:

Alla har INTE dessa känslor, alla mår inte dåligt


ALLA har mått jävligt dåligt någon gång i deras liv. SJÄLVKLART att man kan känna igen känslorna eftersom det är mänskligt! Som jag uppfattade det menade hon att hon kände igen hennes situation...

The_joker:

vill bara skrika men kan inte för att man inte har någon ork, medans rakbladen och blodet inte gör de bättre. Men de blir bättre och de kommer alltid att gå i perioder men de löser sig efter ett tag.


... då hon här tror att detta kan relateras med hennes SITUATION. Hon nämner även självskadebeteende när flickansomärpatetisk inte ens har förklarat något. Jag tyckde det bara var lite absurt.
ickus:

ALLA har mått jävligt dåligt någon gång i deras liv. SJÄLVKLART att man kan känna igen känslorna eftersom det är mänskligt!


Det är dock en extrem skillnad på det normala "är lite nere idag" måendet och att ha mått dåligt de senaste 3 åren, tycker du inte?, Än en gång, för att visa min poäng så tar jag fram en av mina (ibland om något surrealistiska) liknelser:

"Känner du dig lika dant om du får en sticka i fingret som när du bryter benet?"

"Men du sa nyss att man behöver inte veta bakgrunden för att.. bla, bla, bla", Visst, det må kanske vara lite motproduktivt i övertalningssyfte, men det finns fortfarande olika grovhet av "samma" känslor.

ickus:

... då hon här tror att detta kan relateras med hennes SITUATION. Hon nämner även självskadebeteende när flickansomärpatetisk inte ens har förklarat något. Jag tyckde det bara var lite absurt.


Nej, Hon nämnde hur HENNES situation var när hon själv mådde så, och personligen så tycker jag att;
flickansomärpatetisk:

Jag är patetisk, värde lös och hopplös. Äcklig och ful. Onöjd och otrevlig. Falsk och idiotisk. Jag vill inte leva, jag vill dö.


Låter extemt mycket som (något någon med) självskadebeteende uttrycker.

Och om vi nu går bort från det här med känna igen känslan, Hur vet du att The_joker inte får en bild vi inte får?, att hon kanske t.o.m. känner igen sig i en situation pga. att hon har upplevt en liknande situation tidigare och känner igen dragen från vad hon själv brukade göra?, Ibland kan man inte se saker för än man själv upplevt dem..
Zsasz:

att hon kanske t.o.m. känner igen sig i en situation pga. att hon har upplevt en liknande situation tidigare


Hon vet ju inte vad flickan har gått igenom och därför kan hon inte veta om hon upplevt samma sak?!

Zsasz:

Det är dock en extrem skillnad på det normala "är lite nere idag" måendet och att ha mått dåligt de senaste 3 åren, tycker du inte?,


Zsasz:

men det finns fortfarande olika grovhet av "samma" känslor.


Klart vissa mår värre än andra men alla har upplevt något väldigt hemskt i sitt liv och jag tror ingen kan bestämma vem som har det värst. Jag syftade bara på att alla vet hur hopplöshet känns, hur smärta, lidande, sorg och allt sådant. Detta har blivit ett stort jävla missförstånd. Jag trodde helt enkelt att the_joker menade att hon upplevt samma sak då hon började dra sin historia sirekt efter, som om flickan hade gått igenom samma sak. Punkt. Jag fattar var du menar och jag håller med, men du fortsätter dra samma sak om och om igen, fast jag berättar att det inte är så jag menar.
Zsasz:

Ibland kan man inte se saker för än man själv upplevt dem..


Detta förstår jag ej.

Zsasz:

och känner igen dragen från vad hon själv brukade göra?,


men flickan har ju inte skrivit mycket alls. Bara en rad känslor som alla kan relatera till (dock kanske inte att hon nmått dåligt i tre år). Det är omöjligt att veta vad hon gått igenom, men visst, man kan relatera sig till känslorna.

Fuck it. Varför tjaffsar vi om detta?