Forumet - Jag saknar det så att hjärtat brister

Jag saknar det så att hjärtat brister

8466 0 78

Jag förstår inte riktigt att jag är hemma än. Mitt huvud, min själ är kvar därborta och så fort jag får tid över dagdrömmer jag om Namibia. Hitills har jag även drömt om det varje natt. Jag lever med insikten om att jag är en bättre och lyckligare människa på en helt annan kontinent och känner att jag är född på helt fel ställe.

Om ett år när jag tagit min examen åker jag tillbaka, minst två månader men troligen längre. Det är redan planerat och pengarsparandet är igång. Men hur ska jag få mitt liv att gå fort det här året? Det enda jag gör just nu är att längta tillbaka och  tänka på min ekonomi? Hur ska jag spara pengar som bara den och ändå uppskatta livet här hemma (vilket jag inte gör alls just nu) ? 

Jag räknar med att spara minst 5000 i månaden vilket i slutändan kommer bli 60.000 kronor till resan och livet efter resan då jag inte kommer ha någon inkomst då skola och extrajobb kommer vara över. Ge mig era bästa "spara pengar"-tips och era bästa "hur man har kul utan pengar"-tips, tack. Ge mig även lite pepp på livet hemma i Sverige för just nu skulle jag kunna lägga mig under täcket och gråta i ett år.

BdsnkpgCYAAZoNy.jpg

Senast ändrad 21 Jan 2014, 09:45 av Fingerprints

Zodd: Betyder det att du blir borta från UM i minst 2 månader då också? Katastrof i så fall.
Haha aaw, ja, förhoppningsvis tre men det beror på vad plånboken säger.NEMI: Det går inte att ha kul utan pengar, prövat det några år nu, och det är verkligen inte möjligt, hur mycket vilja som än finns.
Tack för peppen!

Spana också in:


Fingerprints:
Tack för peppen!
Måste ju slå hål på eventuella illusioner tidigt.. Vad det handlar om är att alltid se till målet, Du har tråkigt nu, men hur awesome kommer det inte bli när du åker iväg. Ha delmål på vägen, kan du spara mer en månad så gör det, då kan du unna dig något månaden efter eller göra något oförutsett. Och kom ihåg, oavsett om dom kommer iväge igen och blir borta en kort eller längre tid, så har du ändå kunnat komma tillbaka Tumme upp

elise999: Du kan göra det! Sätt upp mål osv. Tänk efter före innan du köper saker. Shopa på secondhand om du ska ha kläder, tänk på att du kan använda olja, osv som tex hudkräm, ist för att köpa dyra krämer! Lycka till! Jag tror på dig!!Party
Vad fin du är! Tror att jag egentligen inte ens behöver köpa kläder under det här året, snarare typ sälja. Men tyvärr har jag en kärlek för att köpa kläder, men ska stå emot.


Fantastiskt: skoj att du hittat nått du brinner för!

Mitt tips är att du börjar göra nått kreativt. Måla, spela instrument, skriva. Och gör det helt maniskt! Då går tiden undan. 

Ladda ner ett göra-musik-program och kör!

Ja, det är fantastiskt (höhö)! Synd bara att det jag brinner för är på andra sidan och jag bara kan åka dit ibland.

Ja, jag funderar på att ta tag i det där gitarrspelandet jag drömt om under det här året.

NEMI:
Måste ju slå hål på eventuella illusioner tidigt.. Vad det handlar om är att alltid se till målet, Du har tråkigt nu, men hur awesome kommer det inte bli när du åker iväg. Ha delmål på vägen, kan du spara mer en månad så gör det, då kan du unna dig något månaden efter eller göra något oförutsett.
Ja, får försöka blicka framåt. Meen ett år är så lååångt!

Det värsta är alla kompisar som drar i mig just nu. Jag har bara varit borta i några veckor och de beter sig som att vi inte har setts på ett halvår. Jag behöver bara få landa hemma och sörja klart. Dessutom vill mina vänner sällan göra något som inte kostar något alls.

Haha oj vilket i-landsproblem "mina vänner vill träffa mig". Jag älskar dem egentligen men jag har bara ingen lust. Ber om ursäkt för mitt stora ego.

Jag förstår verkligen hur du känner nu, jag kände så varje gång jag kom hem från Australien. Grät i veckor efteråt och ville bara åka dit igen, men längtan tillbaka gör ju i alla fall att man är motiverad att spara pengar. 

Är nog egentligen världens sämsta på att spara men skulle ändå tipsa om att göra upp en detaljerad budget för varje månad så att du vet vad dina pengar ska gå till. Ha klädbytardag med kompisar om du vill ha nya kläder istället för att köpa nya. Umgås med folk hemma och ha knytkalas istället för att gå ut och äta dyrt. 

Till slut har du sparat ihop tillräckligt och då känns det så. jävla. värt


Fingerprints: Ja, det är fantastiskt (höhö)! Synd bara att det jag brinner för är på andra sidan och jag bara kan åka dit ibland.
Det är här skon klämmer! :) Du kan ta hand om djur här i Sverige med, på fritiden. Det blir inte  samma sak, men det är åtminstone något; något som kanske kan göra tillvaron lite färggladare och peppa dig till sparandet. Försök hitta volontärjobb här. Kanske ta hand om katter på katthem? Eller vara passare/vårdare på ett katthotell? Praktik på något zoo? Jag vet inte exakt vad som finns, men jag tror definitivt att det kan vara värt att kolla upp.

Chib:
Det är här skon klämmer! :) Du kan ta hand om djur här i Sverige med, på fritiden. Det blir inte  samma sak, men det är åtminstone något; något som kanske kan göra tillvaron lite färggladare och peppa dig till sparandet. Försök hitta volontärjobb här. Kanske ta hand om katter på katthem? Eller vara passare/vårdare på ett katthotell? Praktik på något zoo? Jag vet inte exakt vad som finns, men jag tror definitivt att det kan vara värt att kolla upp.
Jag har redan kontaktat katthem, haha. Men vet inte om jag hinner binda mig till något då jag måste jobba ganska mycket nu för att få ihop pengar. Måste dessutom klara skolan, annars kan jag inte åka.

Fingerprints: Haha oj vilket i-landsproblem "mina vänner vill träffa mig". Jag älskar dem egentligen men jag har bara ingen lust. Ber om ursäkt för mitt stora ego.
Du kanske kan tala med dom om du känner? "Jag tycker om er, men jag är trött och nere nu efter resan. Skulle behöva lite tid för mig själv ett tag, men jag hör av mig jag känner mig piggare. Kram!". Eller något dylikt.

Chib:
Du kanske kan tala med dom om du känner? "Jag tycker om er, men jag är trött och nere nu efter resan. Skulle behöva lite tid för mig själv ett tag, men jag hör av mig jag känner mig piggare. Kram!". Eller något dylikt.
Ja, jag ska försöka. Alltså jag vill ju träffa dem egentligen men blir bara trött på att de ställer det som ett krav för att jag varit borta. Vill träffa folk på mina villkor och efter min egna energi och lust just nu.

Åh får ångest av att läsa det, känner igen mig! Tänk på att det här året är det sista året där du är "fingerprints innan 2 månader i Nambia", för när du kommer tillbaka kommer du inte vara samma person. Jag tycker du ska försöka fokusera på saker du gillar att göra, ägna dig åt att skapa och vara kreativ, ha lite mål och planer under detta år så att du har delmål att nå upp till. Tillåt dig själv att tänka på ekonomi/sparande/resan/det är jättelång tid kvar på en bestämd tid, typ precis innan du ska lägga dig eller vid middagsbordet eller något sånt. Men sen är det alltid jättebra att ha något att se fram emot. :) och tänk på att du faktiskt SKA tillbaka!! det är det inte många som kan göra.