Forumet - Jag ska ha ett sommarjobb, hur fixar man ett?

Jag ska ha ett sommarjobb, hur fixar man ett?

504 0 10
Hej! Jag fyller 18 nästa månad och min cp-familj ska resa bort nånstans i sommar, jag får stanna hemma men då måste jag ha ett jobb så jag kan försörja mig då asen inte vill ge mig en spänn -.-

Men hur gör man för att fixa ett sommarjobb? Har aldrig haft ett förut, bara praoat och jobbat för min farsa när jag har varit skyldig honom stålar.

Nån som har haft ett sommarjobb som vet exakt hur man skaffar det. Tydligen kräver ett jobb tidigare erfarenheter men hur fan får man såna om man inte ens jobbat tidigare? -.-

Tack!
Mitt tips är att du hör dig för bland vänner och bekanta. Kanske har någon ett jobb där det behövs extra folk? Snacka också med dina föräldrar om de kanske känner någon som kan ha en kontakt.

På dagens arbetsmarknad gäller det att ha kontakter , kontakter och massa kontakter. Har du praktiserat någonstans under din skoltid och kanske kan fråga där? Om inte annat kanske du kan få en referens från dem att bifoga i dina jobbansökningar?

Kolla www.ams.se och sök under sommarjobb. Eller kanske www.sommarjobb.se! Din kommun har säkert några kommunala sommarjobb inom parkskötsel och liknande, så kolla där också.

Till sist kan du spana in www.grannar.se där du själv kan lägga upp en annons på vad du kan tänka dig göra. Där har jag själv hittat många extrajobb på den tid det begav sig.

Be om hjälp att skriva ihop ett snyggt CV, och om du, som du nämner inte har någon erfarenhet så använd annat du gjort. Målat staket hemma hos mormor osv. Ord som; punktlig, organiserad, effektiv, noggran, prestigelös, lättlärd, problemlösare och positiv klingar alltid bra i en ansökan.

Jag håller på att jobbar med en "Sommarjobbs-guide" som förhoppningsvis kommer publiceras här på Ungdomar.se så snart som möjligt :)

Lycka till och hoppas jag varit lite till hjälp !

Spana också in:

Alexandra Algerydh:

Lycka till och hoppas jag varit lite till hjälp !


Jag uppskattar att du försökte hjälpa till men hemsidorna är tyvärr inte till min hjälp. Tanken var att jag skulle åka in till stan till exempel imorgon och fråga efter jobb, så man vet lite bättre vad man ger sig in på och så att man kan hitta dit ordentligt då jag har lokalsinne som en död duva.

Men tack iallafall, det uppskattas[smile]