Forumet - Jag spyr av att somna "sittandes"?!

Jag spyr av att somna "sittandes"?!

3125 0 25
Tjena! Nu är det såhär att några gånger har det hänt att jag somnat sittandes eller typ halvsittandes i soffan om jag t.ex. kollar tv eller liknande. Sen vaknar jag upp kort därefter och mår riktigt illa, i början så spydde jag inte men de senaste gångerna detta hänt så har jag faktiskt spytt. Jag har försökt att googla runt lite men inte hittat någon vettig förklaring. Någon som känner igen sig eller har någon aning om varför jag reagerar såhär? Tacksam för svar!

Spana också in:

Jag skulle gissa att det kan ha att göra med att balanssinnet blir rubbat på något sätt av att du sover sittandes. Hjärnan registrerar att du sover och att du därmed bör ligga ner medan kroppen i själva verket vaknar sittandes. Signalerna går inte ihop och därför mår du illa. Ungefär som när man blir åksjuk. 

odödlig: jag föreskriver 100mg sov-inte-så
*asg* försöker att inte somna så jag lovar, inte så kul att vakna upp och spy Blink

lurifax69: Doktorn vet alltid bäst .
Hmm, vet inte vilken superdoktor du har haft Förvånad

NiklasW: Jag skulle gissa att det kan ha att göra med att balanssinnet blir rubbat på något sätt av att du sover sittandes. Hjärnan registrerar att du sover och att du därmed bör ligga ner medan kroppen i själva verket vaknar sittandes. Signalerna går inte ihop och därför mår du illa. Ungefär som när man blir åksjuk. 
Ja, kanske, men åksjuk har jag aldrig varit dock, så konstigt om mitt balanssinne inte påverkas av det men spyr när jag somnar sittandes Skeptisk


Getrekt: Kolla på tv liggandes.
Då ser man ju inget istället Party