Forumet - Jag tror inte på Big Bang...

Jag tror inte på Big Bang...

387 0 16
Jag är typ den enda i hela världen som inte tror på big bang. Jag skiter fullständigt i vad fysikerna säger, jag tycker det är korkat och ologiskt att allt skulle skapas pga att två stenar krokade.

Enligt mig mer troligt att jorden skapades genom att en gigantisk kvinna svalde en vattenmelon...

Nån mer som inte tror på big bang?
McLuver:

Nån mer som inte tror på big bang?


Det är bara en teori, men jag kan inte säga att jag inte tror på den då jag som lekman bara kan följa forskarnas/astronomernas verksamhet i tidningar som t ex Illustrerad Vetenskap. I dagens läge finns mycket som pekar på att Universum kom till genom Big Bang, varför denna är den ledande teorin i forskningsvärlden. Men detta kan naturligtvis komma att ändras

Spana också in:

McLuver:

skapas pga att två stenar krokade.


Tja, det största problemet med människor som inte säger sig "tro" på vetenskapliga teorier, är att de ofta förenklar teorierna till dagisnivå och således missuppfattar allt. Hur många har egentligen läst en sammanställning av den forskning som berör jordens tillkomst och utveckling fram till i dag? Det vi får ta del av i skolan i NO:n och historian är ju skrattretande och oerhört bristfällig information om man jämför med vad ämnet är. Sedan har människor även en melodramatisk gen, skulle jag tro, som får dem att vara mer benägna att vilja ta till sig fakta som de tycker är fascinerande och gärna önskar vore var sann. Ett exempel är t.ex. de "ufocirklar" som uppstod på åkrar under 90-talet, då människor febrilt letade efter andra förklaringar till deras existens än att människan skulle ha skapat dem (vilket onekligen var den allra troligaste). Egentligen är det ju pinsamt idiotiskt, men människor tror vad de vill.