Aviseringar
Rensa alla

Jag tycker om honom så himla mycket


Ämnesstartare

Jag är tjej och går i 9:an, likaså gör han. Jag har varit kär i han i flera år nu men aldrig vågat säga att jag gillar honom. Vi brukar inte prata med varandra förutom om vi har grupparbeten mm. Det är stunder jag inte glömmer. Jag tror att han gillar mig då en av hans kompisar en gång sa: A just det du var ju kär i henne och så har en annan kompis till honom sagt att han gillar mig och börjat fråga mig om jag tycker han är snygg, om jag är kär i honom osv när kompisen, han jag är kär i och jag har varit på samma ställe. Men jag har inte vågat svara på frågorna utan mest försökt att inte säga ja i allafall. Hans kompisar är ganska omogna men det känns inte som att de skulle gå och hitta på detta. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, känns som att blygheten tar över lite för mycket just nu. Nån som vet vad man kan göra?  Hur är det att vara tillsammans med någon i samma klass? Tacksam för svar från vem som helst.


   
Citera

Prata med honom, han är ju trots allt bara en människa. Strunta i vad hans omogna killar säger. Om du tycker om honom så tycker jag att du ska visa det för honom eller i alla fall berätta det för honom.
sen när det gäller blygheten så vet jag inte riktigt. Men om du är blyg så skriv på fb elr snap eller liknande så kanske det känns bättre annars så tänk bara att det du säger och tycker om han är vad DU känner och tycker, han kommer antagligen bara bli glad!


   
SvaraCitera
JamezK

Dra med han på en fotbollsmatch eller en promenad. Kolla om ni kan plugga tillsammans hemma hos någon om ni får ett grupparbete osv... 


   
SvaraCitera

vad fint det låter, tror dina känslor är besvarade


   
SvaraCitera

Ta initiativ till att umgås. Du behöver inte göra så stor grej av det, bara något spontant och se om det leder någonstans.


   
SvaraCitera

Det är bara och säga ut dina känslor och så man se efter vad som händer. Säg det rakt ut eller så med som de andra har sagt, antingen med snap eller fb. Att få veta senare att en inte gillar en är sorgligt. Men tiden stannar aldrig, så det är ännu mer sorgligare om du får aldrig veta hur den personen känner sig ens.


   
SvaraCitera

Om du tycker det är jobbigt att säga nu eftersom det kanske blir stelt ifall han inte skulle känna detsamma för dig så kan du ju vänta tills ni går ut 9.an för om han inte känner detsamma så kommer ni ju aldrig ses igen men om han gillar dig då kommer ni kunna vara med varandra under sommaren utan att ni sen slipper vara i samma klass för det kan ibland bli problematiskt (har en kompis som var ihop med en kille i tre år och de gick i samma klass, hon ville göra slut mot slutet av skolåret men väntade tills de gick ut för att det inte skulle bli jobbigt pga gemensamma vänner) 
Men det bästa sättet att säga att du gillar honom på skolavslutningen kan ju vara om hela klassen har någon avslutning tillsammans/typ fest på kvällendå är det lättare att säga. Eller skicka en kompis som kan ta reda på om han gillar dig (helst inte då kanske), eller skriv på sociala medier! 

Lycka till, hoppas han gillar dig! Vore mycket glad för din skull 🙂 


   
SvaraCitera