Forumet - Jag vill bli av med min kulmage

Jag vill bli av med min kulmage

921 0 49
Jag har bestämt mig för att jag vill bli av med min kulmage.
Tänkte bara höra om det är nyttigt att äta ägg varje morgon? Hur många i så fall. Och om jag går en promenad på en timme innan jag äter mina frukostägg och sen äter lunch och middag som inte innehåller kolhydrater så borde det gå snabbt att gå ner i vikt va?

Jag är ca 190 cm och jag väger 95 kg. Mitt mål är att komma ner i alla fall 10 kg. Hur lång tid kommer det att ta?

Spana också in:

bububu:

om jag går en promenad på en timme innan jag äter mina frukostägg


du bör äta något innan, t ex en frukt, annars förbränner kroppen muskler istället för fett eftersom det är mer "lättåtkomlig" energi.

bububu:

sen äter lunch och middag som inte innehåller kolhydrater


förutom att det kan bli svårt eftersom det mesta innehåller åtminstone lite kolhydrater, så är det idiotiskt eftersom du behöver kolhydrater också, dock bör du ju inte äta snabba kolhydrater.


bububu:

Mitt mål är att komma ner i alla fall 10 kg. Hur lång tid kommer det att ta?


Det finns ingen som kan svara på det eftersom det beror på helt vad du äter, hur mycket du äter och hur mycket energi du gör åt med. Dock bör du inte rasa för snabbt i vikt.
Använd ditt vett (om du har något, annars kan det bli svårt), ät nyttigt och varierat, ät var tredje timme och träna!!

Lycka till!
Du kan äta 0 % kolhydrater och gå 5 fucking timmar innan frukost om du inte ligger på kaloriunderskott kommer du ändå inte gå ner, vikten trollas inte bara bort det ligger verkliga kemiska processer bakom viktnedgång. It has been said 10 million times men folk verkar visst inte förstå ATT DET GÅR ATT SÖKA! Men visst det borde göra att du går ner i vikt om du inte äter ägg osv som en satans jävla gris så att du får i dig en massa kalorier ändå. och stryp inte kolhydraterna helt, för då kommer du märka 3 saker:

1. Du kommer hata och bli arg på alla.
2. Alla kommer hata och bli arga på dig för att du blir ett jävla grino.
3.Du kommer inte orka ett jävla piss.
Blivande_japan:

du bör äta något innan, t ex en frukt, annars förbränner kroppen muskler istället för fett eftersom det är mer "lättåtkomlig" energi.


jag håller med dig man ska alltid äta mat innan fysisk aktivitet tycker jag, men att man skulle förlora muskler om man inte skulle äta något innan man gick en promenad är BS. Typ 1 fibrer(de muskelfibrer som används vid lågintensivt arbete t.ex gång) spjälkar gärna och enkelt fett som energi, varfölr skulle då de göra om sig själva till energi? De inre organen klarar också av at spjälka fett. Ta av muskelmassan för att få energi dröjer det rätt länge innan kroppen gör. Svält i princip. Att inte äta något innan man går på promenad är inte svält bara dumt.
EkarN:

men att man skulle förlora muskler om man inte skulle äta något innan man gick en promenad är BS.


"Kroppen kan i tillstånd av svält, eller fasta som vi i västvärlden hellre kallar det, omvandla muskelprotein till glukos för att ombesörja att viktiga organ, såsom hjärnan, får den energi den behöver för att fungera. Kortisol är ett av de hormonerna som får denna livsviktiga reglering av ämnesomsättningen till stånd. Som svar på lågt blodsocker bryter kortisol ned skelettmuskulatur, vilket resulterar i en ökad frisättning av aminosyror i blodet. Dessa aminosyror transporteras till levern, där hormonet bland annat stimulerar ombildningen av aminosyror till glukos. [...] Mängden kortisol i blodet tenderar att vara allra lägst vid midnatt och högst på morgonen hos genomsnittspersonen, vartefter nivån sjunker succesivt under dagen. Kortisol bär en del av ansvaret för att kroppen befinner sig i ett katabolt, nedbrytande, tillstånd på morgonen när vi vaknat. Man bryter kortisolens negativa inverkan på kroppen i vaket tillstånd genom att först och främst äta frukost och därefter tillämpa tretimmarsregeln."

källa: Optimal viktminskning av Anki Sundin

In you're face ;) haha, nä, men läs allt, tog 150 år å skriva skiten!! -.-'
Blivande_japan:

In you're face ;) haha, nä, men läs allt, tog 150 år å skriva skiten!! -.-'


Kärringen har ju helt uppenbart fel. Har man varit utan föda i säg 10 timmar räknas det inte som svält ännu, man har knappt gjort av med glykogenet från förra måltiden, och kroppen tär hellre på fettreserverna vid såna tillfällen. Skulle man däremot knappt ha några fettreserver skulle det ju naturligtvis tära på musklerna, men i det här fallet rör det sig om en person som vill bli av med extrafettet. På samma sätt som muskelfibrerna helt logiskt inte bryter ned sig själva när man är ute och går.