Forumet - jag vill bli barnskötare men vad fan är det?

jag vill bli barnskötare men vad fan är det?

1869 0 30

Spana också in:

isola:

Man får tyvärr inga jobb på att bara vara barnskötare längre :(


det går visst !! Har flera vänner utan någon utbildning överhuvudtaget som jobbar ändå och är eftertraktade ! En nära vän till mig fick till och med en tjänst på en förskola som egentligen sökte efter förskollärare. Det kan även handla om personkemi och hur man brinner för det. Man behöver inte alltid vara utbildad för att vara fantastisk med barn

Men ja, det är klart att det är betydligt mycket lättare att få en tjänst som förskollärare. Men jag tror inte att de fortfarande skulle utbilda barnskötare om det inte behövs. Jag tvivlar starkt på att varenda person på förskolorna kommer vara förskollärare i framtiden.

amsi:

hej, kan du hjälpa mig?


självklaart [blush]

amsi:

jag har velat det sedan jag var jätteliten


Då tycker jag att du ska göra det! De personer jag arbetat med som brinner för yrket är helt fantastiska på det - logiskt, haha. Men det är helt underbart att se folk som älskar att jobba med barn, särskilt i och med att jag sett så många som verkar ogilla barn med tanke på sättet de arbetar med dem.
Och jag lovar! Det året jag arbetade på förskola så skuttade jag till jobbet varje dag. Jag gjorde slut med min pojkvän när jag arbetade där och det var en av de jobbigaste grejerna jag gått igenom men när jag var på jobbet så tänkte jag knappt på det, var lycklig ändå.

Och i vilka andra yrken bemöts du av slängkyssar och kramar varje dag när du kommer till jobbet? [wink]

amsi:

jag har mest tänkt på pengar


amsi:

jag klarar väl mig ändå?


Ja, det är väl enda nackdelen. Om du har en dröm av att leva rikt och bada i pengar så är det här inte ett yrke för dig, men det är självklart att du klarar dig ekonomiskt!! Om några år kanske du tycker om det såpass mycket att du vill vidareutbilda dig till förskollärare och då känner du ju ännu mera. Du tjänar massor i din utbildning till förskollärare om du redan arbetat innan, lovar.

amsi:

jVad fan är det?


Kortsagt, barnskötare har hand om barn, oftast i förskolor men tror även du kan arbeta på fritids och dylikt om du vill. De arbetar tillsammans med förskollärarna där förskollärarn har hand om (då de har mer kunskap om det) det pedagogiska och har ledarrollen, barnskötaren ansvarar väl mer för det praktiska, men jag tycker att även barnskötare ska ta del av mycket avdet pedagogiska ändå, bara att förskolläraren styr det. Och det lär du ju få, beroende på vem du arbetar med, men jag fick göra mycket pedagogiskt när jag arbetade trots att jag var outbildad då. Egentligen så har förskolläraren och barnskötaren väldigt lika arbetsuppgifter, om man arbetar demokratiskt. haha. Men man kan väl säga att barnskötaren har mer hand om själva omsorgen medan förskolläraren har hand om allting runt om också.Haha, det här blev inte så kort skriver som jag trodde. Men det blir väl så när man brinner för det.
Fingerprints:

det går visst !! Har flera vänner utan någon utbildning överhuvudtaget som jobbar ändå och är eftertraktade ! En nära vän till mig fick till och med en tjänst på en förskola som egentligen sökte efter förskollärare. Det kan även handla om personkemi och hur man brinner för det. Man behöver inte alltid vara utbildad för att vara fantastisk med barn


Fast det är väldigt svårt och man tjänar väldigt mycket mindre än som förskolelärare.
Fingerprints:

av min erfarenhet så är det inte alls speciellt svårt och ja, det är klart man tjänar mindre, man pluggar ju 2,5 år mer till förskollärare


Att få en fast tjänst är väldigt svårt som ickeutbildad överallt nuförtiden, och det ska det ju någonstans vara. Dock kan man självklart vara helt fantastisk med barn och människor utan utbildning också. Vet en massa förskolelärare som är totalt inkompetenta och borde jobba med att sitta och stämpla papper i något ensamt hörn någonstans istället.
isola:

Att få en fast tjänst är väldigt svårt som ickeutbildad överallt nuförtiden,


fast som barnskötare är man ju inte outbildad

isola:

Dock kan man självklart vara helt fantastisk med barn och människor utan utbildning också.


poängen var att jag har i alla fall bara mött arbetsgivare där det är lika relevant som utbildningen och som ger outbildade unga en chans, även om det ibland är i förhoppnings att de ska vilja utbilda sig senare.isola:

Vet en massa förskolelärare som är totalt inkompetenta och borde jobba med att sitta och stämpla papper i något ensamt hörn någonstans istället.


JA!!
Fingerprints:

fast som barnskötare är man ju inte outbildad


Nä men det känns ju lite som att jämföra psykologer med kuratorer. Men jag tycker som du att utbildningen inte skall väga högst då det är personkemi och social kompetens ska väga tyngst.

Fingerprints:

poängen var att jag har i alla fall bara mött arbetsgivare där det är lika relevant som utbildningen och som ger outbildade unga en chans, även om det ibland är i förhoppnings att de ska vilja utbilda sig senare.


Vilket är jättebra, men det är som sagt svårt.
isola:

Nä men det känns ju lite som att jämföra psykologer med kuratorer.


håller med dig! Men sen gör ju barnskötaren mer praktiska saker(omsorg osv) medan förskolläraren i regel ska styra det pedagogiska. Men så ser det ju inte alltid ut.

isola:

Men jag tycker som du att utbildningen inte skall väga högst då det är personkemi och social kompetens ska väga tyngst.


[smile]
Fingerprints:

Men sen gör ju barnskötaren mer praktiska saker(omsorg osv) medan förskolläraren i regel ska styra det pedagogiska. Men så ser det ju inte alltid ut.


Nej det är ju oftast två personer på typ 74747 barn så det går ju knappt att ha någon pedagogisk utbildning då all tid går åt åt att ta hand om dem. Känns alldeles galet. Särskilt ute i de "sämre" förorterna. Jobbade i en klaustrofobiskt liten lokal överfull med ungar. Vi var utomhus den mesta av tiden, men när det var dåligt väder (de andra fröknarna var inte så pigga på att ta ut barnen i regn, vilket jag tyckte var trams då de hade full regnmundering med sig och det egentliga problemet var att de själva inte ville vara ute när det regnade) och vi alla tvingades vara inomhus ville jag nästan springa ut på gården bara för att få andas frisk luft.