Forumet - Jag vill bli psykolog

Jag vill bli psykolog

3281 0 41
.. men intagningspoängen ligger på över 19 i snitt och ~1.8 i HP. Mina betyg kommer ligga strax under 19, förhoppningsvis, och HP, eh heh..
Hur mycket förbättrar man sig när man gjort provet flera gånger? Hur gick det för dig?

Förövrigt undrar jag om det nån som vet hur hänsyn tas till meritpoängen? Nu är det ju 22,5 som är max! Ligger intagningspoängen fortfarande på 19 då? Huhu.

Spana också in:

Samma här, vill också bli det. [cute]

honolulu:

Förövrigt undrar jag om det nån som vet hur hänsyn tas till meritpoängen? Nu är det ju 22,5 som är max! Ligger intagningspoängen fortfarande på 19 då? Huhu.


Tyvärr så kommer det antagligen höjas nu när nästa kull söker in. Läste om nån tjej som inte kom in på läkarutbildningen heller pga av det nya systemet.

Olika har förbättrat sig olika mycket. http://www.hpguiden.se/ är något du kan kolla på.
jävla kvasiläkekonst. förr eller senare så kommer svensk vårddoktrin förändras till det bättre, på ett sådant sätt att folk som inte hjälps av psykoterapi inte heller får någon sådan, vilket är en majoritet av de som får det. och då kommer det finnas jävligt mycket arbetslösa psykologer.
Du vet om att du måste ha ett års arbetserfarenhet innan du söker in? Vet inte hur gammal du är osv så hade du kunnat jobba deltid ett år innan och samtidigt läsa extra meriterande kurser på komvux hade det ju höjt dina chanser om jag inte har helt fel. Du ska nog gå förbi syon. Hon om nån borde ju veta.

Leijonsparf:

och då kommer det finnas jävligt mycket arbetslösa psykologer.


Inte de närmsta tio åren iallafall.
Djungelvrålet:

Inte de närmsta tio åren iallafall.


förhoppningsvis inom de närmsta tio åren. samt, skitkul att utbilda sig i vad, fem år eller något för att bli psykolog, jobba som det i fem år, och sen bli arbetslös eftersom folk inser att det är en jävligt överskattad terapiform som sällan är särskilt användbar. vad fan ska du göra efter det? bli präst eller?
Djungelvrålet:

Ja jag kan ju jobba med dig. Du verkar ha bra chans att bli en long term patient. [wink] Dålig erfarenhet av psykologer eller?


nej, det skulle jag inte vilja hävda. jag är däremot, till skillnad från psykoterapins förespråkare, inte helt blind för den statistik som finns på området.
Djungelvrålet:

Du vet om att du måste ha ett års arbetserfarenhet innan du söker in?


Inte längre, tydligen :S http://www.hpguiden.se/Forums/viewtopic/t=5988.html

Djungelvrålet:

läsa extra meriterande kurser på komvux hade det ju höjt dina chanser om jag inte har helt fel.


Jag har redan full merit, jag måste nog bara höja mina betyg isåfall :/ eller lixom.. verkligen satsa på högskoleprovet, fick fan 0,8 första gången, öka med 1,0, någon??

Leijonsparf:

som sällan är särskilt användbar.


är du dum eller?

enhimmelskdrog:

som psykolog lär du själv behöva besöka en efter att ha lidit dig igenom allas problem


uh-huh, well aware of that. eller alltså, du var nog sarkastisk och jag kan nog hålla med hah, men under utbildningen får jag iaf egenterapi + gruppterapi.

Mårran:

Det är ett enormt söktryck, man kan i praktiken bli läkare istället.


Vill verkligen inte bli läkare :< och fan, 100% i allt, meh venne.. ger jag upp har jag lixom inget annat, slitit som fan och har nästan mvg i allt, men förgäves lixom..