Forumet - jag vill inte vara ensam, eller? kom och hjälp till

jag vill inte vara ensam, eller? kom och hjälp till

183 0 2
Jag är mest ute efter lite tips om fortsättning/förbättring, brukar ha extremt svårt att göra klart saker jag påbrjar skriva. så jag ber bara om lite hjälp :) stavning och grammatiska fel är varmt välkomman dock vill jag som sagt mest ha tips om forsättning/förbättring // Tack ^^

Jag vill inte vara ensam, eller?
Jag kollar in i spegeln som jag egentligen borde torka ren och inser att min sminkning är hemsk. De två baserna till ögonskuggan som jag valde passar inte alls tillsammans. Mitt puder är ojämnt fördelat och dessutom så är det aningen för rosa för att passa min hy. Jag blundar, suckar för mig själv och tittar upp på spegeln igen. Egentligen vet jag att min sminkning är lika bra som alltid och att min motvilja gentemot mig själv mest handlar om att jag drömt mardrömmar hela natten, att jag inte har ett jobb och att de flesta av mina vänner bytt stad för att antigen pröva lyckan med nya jobb eller för att studera.

Alltså, här står jag utan mer att göra av dagen än att sminka mig även fast jag likt som igår med stor sannolikhet inte ens kommer att lämna lägenheten. Jag stannar upp i mitt tänkande och inser att de kommer jag visst det att göra. Soporna måste ju tas ut idag.

Trött slevar jag i mig min frukost som består av enkelt fat med havregrynsgröt gjord tre minuter i mikrovågsugn tillsammans med Willys billigaste lingonsylt. Dum som jag är så glömde jag såklart att salta så det ända smaken jag känner är vattning gröt med söt billig lingonsylt.
Jag går tillbaka till sovrummet som förövrigt om man bortser ifrån kök och toalett är mitt enda rum. Slår på datorn och jag är fast där i timmar. Undertiden som jag sitter där tänker jag på mitt liv, var det såhär jag ville att det skulle fortsätta? Var det de här jag satt uppe och pluggade för under mina tre år på gymnasiet. Uppe till klockan två med näsan nergrävd i någon bok till sent in på nätterna. Vad var min plan egentligen? Nu när jag tänker på det, gjorde inte vi ett sådant lite mindre betygsgrundande arbete i första året på gymnasiet där vi skrev om framtiden. Jo, så var det ju. Jag har till och med kvar det i en pärm i min byrå, men vad var det jag skrev? Jag lämnar datorn på och tar ett kliv för att hamna vid min byrå som står precis bredvid min hängarhörna (datorn alltså). Jag plockar fram en stor saftig pärm med mina livs verk ifrån skolan och börjar leta efter arbetet.

Kära framtid!
Med 16 år som ålder har jag insett en sak, kanske kommer jag skratta åt det här valet i framtiden eller så kommer jag berömma mitt tidiga bra val och säga att jag tyckte helt rätt. Det jag vill göra är att starta Sveriges första klubb för singlar. (alltid när jag festar råkar jag ju redan stöta på de som är upptagna) alltså skulle det vara mer praktiskt med en klubb där man vet att alla är singel. Sen kanske det inte är Sveriges första klubb för singlar men det finns ju ingen sådan i den här hålan vad jag vet i alla fall …
Sakta sjunker mina gamla tankar in i mig med samma takt som jag sakta avstannar min läsning och jag känner att kanske är det här något att gå på. Ett år och lite till har gått sen jag tog studenten och står här ännu utan jobb. I för sig fick jag en praktikplats på en ICA butik i staden på tre veckor men det gav inget. Kanske ska jag välja att starta eget…
TomG:

Jag är mest ute efter lite tips om fortsättning/förbättring


Spela vidare på titeln? Vilka val/saker du gör pekar på att du aktivt vill vara ensam? Och varför gör du dessa val om du nu inte vill vara ensam kontra om du faktiskt vill vara ensam, varför ifrågasätter du din ensamhet? (etc etc bla bla massa blaj) Fan vet jag, vart vill du med din text egentligen? Bara du vet.

och försök skriva så att man blir lite mera sugen på att läsa vidare.

Hur det hela ska gå till har jag dock ingen aning om då jag inte kan skriva själv.