Forumet - jag vill sluta röka

jag vill sluta röka

1742 0 59

Spana också in:

Angelize:

Det fenomenet förklaras mycket bra i Äntligen icke rökare av allen carr tror jag han heter. Läs den och du blir en ickerökare.


är du säker på att man blir ickerökare av att läsa en bok?

förklara fenomenet för mig!!

mopsen:

ENDA jag har att säga: go cold turkey


jaja men jag vill ju inte. eller jag vill men jag vil inte.
skulle inte kunna gå cold turkey än, är inte redo.

ohdeer:

coolt ju


coolt med kol
Det är den där typ uppenbarelsen om hur lite det egentligen betyder för en att röka som flippar en, tror jag. För min del var det ett läkarbesök där min läkare sa åt mig att jag gott kunde dö kring 35-40 om jag inte ändrade min livsstil på flera olika sätt och la till - bara som extra bonus - att om jag inte klarade av att sluta röka cigg själv så ville han sätta mig på antidepp för att klara av det. Det var droppen. Gick ut därifrån, tänkte "Fuck this" och har inte rökt sen dess.

Nu vågar jag inte kalla mig ickerökare riktigt än med endast tre veckor under bältet, men jag känner absolut inga cravings och tänker inte ens på att röka cigg längre, annat än om jag ser nån som röker. För precis så mycket betydde cigg för mig - absolut ingenting. Det är bara en fix idé att man är så jävla beroende utav det.

Och det här med "den fysiska abstinensen" också... hur allvarlig är den fysiska abstinensen av nikotin, egentligen? Symptomen är inte värre att leva igenom än en förkylning under ca en vecka, så länge man har nåt annat att göra än att sitta och tänka på cigg hela dagarna.

Angelize:

Äntligen icke rökare av allen carr


Jag höll på att läsa Äntligen ickerökare jag också, men jag slutade läsa mitt i pga. motivations- och tidsbrist. Boken gör väldigt relevanta poänger, men det känns också som att den dumförklarar en ibland och innehåller också extremt mycket meningslös repetition. Jag fick tvinga mig att läsa varje sida. Men den kanske funkar för dig - jag känner flera som faktiskt lyckats sluta på grund utav den!

mopsen:

ENDA jag har att säga: go cold turkey


Håller med.

Artie:

varje gång jag tänker på att sluta röka tar jag en cigg


Gjorde jag också. Men vill du egentligen?

Oj, f.ö. så vet jag inte om jag skrivit nånting av minsta värde för dig nu. Jag mest pladdrar. [sad]

Mest vill jag nog säga att du kan sluta och kommer sluta om/när du verkligen vill.

Lycka till och hoppas du finner din motivation! [love]
Penstrokes:

Men den kanske funkar för dig - jag känner flera som faktiskt lyckats sluta på grund utav den!


Jag läste ett par sidor för länge sedan men glömde bort att fortsätta, har börjat läsa den nu igen, något den gav förut var att man förstod att endast typ två cigg är gott om dagen, de andra t.ex 8 röker man av ren vana,ska försöka läsa ut den så snart som möjlgt

önskar jag bara kunde feströka dock
Penstrokes:

Och det här med "den fysiska abstinensen" också... hur allvarlig är den fysiska abstinensen av nikotin, egentligen? Symptomen är inte värre att leva igenom än en förkylning under ca en vecka, så länge man har nåt annat att göra än att sitta och tänka på cigg hela dagarna.


har aldrig upplevt den över huvud taget. för mig ungefär lika reell som chips-abstinens.
du kanske ska sluta för att det stinker och är äckligt. rökare är ofta rätt äckliga, rök stinker som fan. kass andedräkt får du också. sen är det ju onyttigt och du kommer dö i förtid

aldrig fattat hur man kan röka. man tappar ju liksom all kondis, det är det värsta. så idiotiskt
Penstrokes:

För min del var det ett läkarbesök där min läkare sa åt mig att jag gott kunde dö kring 35-40 om jag inte ändrade min livsstil på flera olika sätt och la till - bara som extra bonus - att om jag inte klarade av att sluta röka cigg själv så ville han sätta mig på antidepp för att klara av det.


behöver ett sådant läkarbesök.
kanske ska gå till läkaren och säga hjälp, jag kan inte sluta
funderar på att få såna där tabletter som gör att cigg smakar illa, det kanske hjälper

Penstrokes:

Men vill du egentligen?


jag vill sluta eftersom jag inser att jag snarast måste kompensera för hur jag i årtal vanskött min kropp om jag vill möta mina barnbarn, liksom.
men själva rökningen vill jag inte sluta med :S

Angelize:

något den gav förut var att man förstod att endast typ två cigg är gott om dagen, de andra t.ex 8 röker man av ren vana,ska försöka läsa ut den så snart som möjlgt


det vet jag redan, och det hjälper inte :S
jag vet inte vad som är fel på mig, jag vet allt man borde veta, men jag vill inte!