Forumet - Jaktläger för unga - najs eller bajs?

Jaktläger för unga - najs eller bajs?

5093 2 92
Nu vankas det ju höstlov och I Backe arrangeras ett så kallat jaktläger för unga! Det innebär att ungdomar mellan 15-18 år kommer att få möjligheten att prova på bland annat harjakt. 

Har ni jagat någon gång? Skulle ni själva vilja gå på ett sådant läger? Vad tycker ni om jakt - är det en traditionell, mysig sport eller är det bara elakt mot djuren? Dela med er av era tankar och glöm inte att rösta i pollen! Glad

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande: Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Senast ändrad 30 Oct 2014, 20:03 av Zymba
Förjävligt tycker jag faktiskt. Jag vet inte, jag har aldrig förstått grejen. Tycker det är onödigt. Tycker dock det är bättre med vilt kött än att stödja köttindustrin, men har ändå väldigt svårt att begripa hur man kan döda ett djur för sitt eget nöjes skull. Känns väldigt främmande för mig.

Spana också in:


Zymba: Förjävligt tycker jag faktiskt. Jag vet inte, jag har aldrig förstått grejen. Tycker det är onödigt. Tycker dock det är bättre med vilt kött än att stödja köttindustrin, men har ändå väldigt svårt att begripa hur man kan döda ett djur för sitt eget nöjes skull. Känns väldigt främmande för mig.
Kanske har man tänkt att äta djuret? Folk som tror att alla jägare är blodtörstiga monster som bara måste döda saker för det är så djävla kul att se djur lägga ihop klövarna är väldigt främmande för mig.

Då jag växte upp åt jag nästan uteslutande älg(dom gång man fick kött), och det kan bero på att vi inte hade pengar till så mycket annat..

Ser inte hur det är värre än att köpa djur som plågats till döds i stora slaktmassakrar i fabriker på andra sidan jorden.
Så länge de inte utbildar små macho-typer som dödar saker bara för att en kan. Å andra sidan borde de också blir lärda att jakt inte handlar om naturvård, då naturen rimligtvis kan sköta sig själv.

Jakt kan vara ett mer hållbart alternativ till den vidriga köttindustrin, så med sunt förnuft och ödmjukhet inför naturen så är det väl helt okej. Jag själv skulle nog ha ganska svårt att döda ett djur.

aristoteles: Folk som tror att alla jägare är blodtörstiga monster som bara måste döda saker för det är så djävla kul att se djur lägga ihop klövarna är väldigt främmande för mig.
Det var inte det jag skrev. Jag skrev:

Zymba: har ändå väldigt svårt att begripa hur man kan döda ett djur för sitt eget nöjes skull. 
Det är stor skillnad. Att jaga, oavsett syfte (att äta djuret, hänga upp på väggen etc) = att döda ett djur för sitt eget nöjes skull.

aristoteles: Ser inte hur det är värre än att köpa djur som plågats till döds i stora slaktmassakrar i fabriker på andra sidan jorden.
Det är det inte. Som sagt:

Zymba: Tycker dock det är bättre med vilt kött än att stödja köttindustrin

aristoteles:
Så det du säger är att du tycker det är fruktansvärt, OM alla där jagar för att de vill döda bara för nöjes skull och inget annat?
Nä, tycker det alltid är fruktansvärt att döda djur så länge det inte handlar om att det är självförsvar/nödsituation. 

aristoteles:
Att jaga är dock inte alltid för nöjes skull, att tro det är trångsynt.
Vad är det annars? Att döda ett djur för att äta det skulle jag kalla att göra det för sitt eget nöjes skull, så länge det inte handlar om att man inte kan få tag på annat av nån anledning.

Zymba: Att döda ett djur för att äta det skulle jag kalla att göra det för sitt eget nöjes skull
Det finns folk som jobbar till exempel med att söka skadade djur för att avliva dessa.
Det finns folk som späder ut sin ekonomi med jakt för att de inte har så bra ställt(känner iaf två från mina hemtrakter)

Men du konsumerar inte animalier själv då antar jag?

aristoteles:
Det finns folk som jobbar till exempel med att söka skadade djur för att avliva dessa.
Det finns folk som späder ut sin ekonomi med jakt för att de inte har så bra ställt(känner iaf två från mina hemtrakter)

Men du konsumerar inte animalier själv då antar jag?
Då är det ju dock för att de vill hjälpa djuren eller för att de inte har något val, dvs. det faller under de undantag jag nämnde.

Stämmer, äter fortfarande ägg och ost men jag har tänkt sluta med det när jag flyttar hemifrån. 

aristoteles:
Förvirrad
Vad förvirrade dig?

aristoteles: Och de kanske också behöver börja någonstans? Synd att tro det "värsta" om alla på lägret eller? Men tycker själv att jakt är ok så länge man sköter det regelrätt och tar reda på alltihopa.
Ja, kanske. Jag utgår dock inte från att folk som jagar gör det för att de absolut måste, eftersom verkligheten faktiskt för det mesta inte ser ut så.