Forumet - Japan-fobi.

Japan-fobi.

775 0 51
Alltså hey, nu får ni hjälpa mig att lösa mitt problem. Jag är tokigt rädd för Japan. Inte japanerna i sig, alla jag har träffat är trevliga (är ju inte rasist for crying out loud!) (förutom den där punkten med att de är så sinnessjukt organiserade och punktliga, de skrämmer mig lite, åtminstone de som faktiskt bor i japan, inte såna här svennejapaner), men jag är hursomhelst sjukt rädd för Japan.

Jag vet inte vad det är. Jag kan inte se på japanska serier utan att få grov dödsångest (tycker allt är antingen dödstråkigt eller obehagligt och kanske till och med rentav äckligt ibland) och jag... ja, jag vet inte.

Jag tror att en av anledningarna till att jag känner så här är för att alla äckliga skräckfilmsflickor jag är rädd för kommer från Japan. Iallafall grudgetjejen. Är fan livrädd för henne (tror definitivt att det är större sannolikhet att bli uppäten av henne en helt vanlig torsdag mitt i natten när man går för att hämta mjölk, än att få lungcancer av rökning) och... ja. Hjälp mig. Varför är jag rädd för Japan? [sad]

ps: jag gillar dock deras rosa träd, vad de nu heter. ds.

Spana också in:

mediakatt:

Vem med rätt kombination av förnuft och paranoia är inte rädd för Japan?


Alla serienördar. Alla de som åker dit.
Äh, vafan, jag tänker på hmpf och Nevon. Men ja, alla andra kanske. Har dock aldrig hört att nån annan skulle vara såhär grovt rädd för just Japan.

Japan är nog det stället jag allra sist skulle åka till om jag var tvungen att åka någonstans, möjligtvis med undantaget afrikas djungel. Vill inte stöta på nån stor hårig spindel.
Exner:

Titta på en massa mystiska tävlings-program, så kanske du till sluts blir avtrubbad! [y]


Jag får panik av deras jätteentusiastiska program [sad] När jag var i stockholm senast satt jag och stirrade mig igenom ett program om en ANDFAMILJ som gick över en VÄG. Typ femtio japanska fotografer spärrade av vägen och skrek och hojtade. Det var nog typ den enda andfamiljen i Japan. Helt tokiga var dom. Blev jätterädd. [cry]
timeisrunningout:

Alla serienördar. Alla de som åker dit.


Jag sa med rätt kombination av förnuft och paranoia. Det krävs tillräckligt mycket paranoia för att bli överdrivet rädd för något som inte är uppenbar fara, men tillräckligt mycket förnuft för att inse att Japan är ett vettigt mål att inrikta paranoian emot. De har läskig sci-fi-teknik, läskiga (men festliga) gameshows och skrämmande dålig musik som exportvara.
timeisrunningout:

ag får panik av deras jätteentusiastiska program [sad] När jag var i stockholm senast satt jag och stirrade mig igenom ett program om en ANDFAMILJ som gick över en VÄG. Typ femtio japanska fotografer spärrade av vägen och skrek och hojtade. Det var nog typ den enda andfamiljen i Japan. Helt tokiga var dom. Blev jätterädd. [cry]


[love]

Japan är världens äldsta (?) dynasti, och en av de äldstacivilisationerna på jorden; dess utom oerhört homogen, vilket kan yttra sig på underhållande sätt! :)

Vilse i Pannkakan är väldigt absurdt, även gör svenskar.

[mad]
Exner:

Japan är världens äldsta (?) dynasti, och en av de äldstacivilisationerna på jorden; dess utom oerhört homogen, vilket kan yttra sig på underhållande sätt! :)


Ja men det vet jag ju. Allt det där. Typ. Om det nu är korrekt, jag undrar lite om det faktiskt är världens äldsta dynasti. Men jag är ju fortfarande livrädd [sad][sad][sad]