Forumet - Java programering!

Java programering!

754 0 14
"Spel och sådant" ligger rätt långt bort, förutsatt att du inte tänker dig spel såsom textbaserad sten-sax-påse eller luffarschack.

Lär dig istället programmeringsgrunder i valfritt språk. Visst kan du börja med Java, men personligen skulle jag rekommendera Python - då det är så pass simpelt det kan bli för en nybörjare, utan att vara ett fullkomligt skämt till språk. När du sedan lärt dig grunderna och förstår många av grundkoncepten inom programmering så kan du ju prova att skapa egna spel med hjälp av Pygame - vilket är ett ramverk som använder sig av SDL för att rita grafik och spela upp ljud (kan även göra andra grejer, men det är väl de mest grundläggande) på ett relativt enkelt sätt.

Spana också in:

Tyrael:

Nejveest, men vem vill lära sig Java först av allt, när man ska göra ett PC-baserat spel? [confused]


Tjae varför inte? Det har stort bibliotek, är trevligare syntax än C och jag misstänker att en P13 inte kommer hålla på att skriva fysikmotorer eller tyngre applikationer i vilket fall.
Tyrael:

Jag jämförde dock Java med Flash, inte C, och ja.. det känns ju som att flash-spel dominerar online-spelmarknaden


Det beror på. Javaspel ger bra mycket mer inkomst än flashspel. Ytterst få är villiga att betala för ett flashspel. Sen är det väl knappast de flesta flashspel onlinespel? Visst, de flesta ligger på webben men det gör dem knappast till ett onlinespel.

Sen undrar jag väldigt mycket varför du snöat in på att det ska vara onlinespel.