Forumet - Jehovas Vittnen om Efterlivet?

Jehovas Vittnen om Efterlivet?

3154 0 25
Med tanke på att det finns en del Jehovas Vittnen så funderade jag på en sak, då Jehovas Vittnens lära om en hel del saker skiljer sig från den kristna. Med tanke på att enbart 144 000 personer kommer till Himmelriket, och resten är kvar på jorden (jorden rensas förvisso från alla "onda"), vad händer med de som har dött innan, som inte är tillräckligt "värdiga" eller helt enkelt inte är goda nog för att komma in i den där kvoten på 144 000 personer?

1992_does_god_care_22_large.jpg

minutz3:

vad händer med de som har dött innan, som inte är tillräckligt "värdiga" eller helt enkelt inte är goda nog för att komma in i den där kvoten på 144 000 personer?


Dem får uppstå på jorden under 1.000 års riket av Kristi styre.

Apostlagärningarna 24:15:
"Att det skall ske en uppståndelse för både de rättfärdiga och de orättfärdiga.

Så både människor som har dött i gott förhållande till likaså människor som inte dött i gott förhållande till Gud kommer att uppväckas på jorden under dem 1.000 år av Kristi styre.

Spana också in:

Lucy:

Vad händer med dem då? Jag antar att om Gud vore allsmäktig så skulle han inte låta de icke-troende leva i hans rike. Gud tar väl endast emot dem människor som behagar honom?


Ja det är sant.

Men för att ta reda på vilka som väljer Guds sida och hans suveränitet, då måste Gud pröva alla människor och se vilka som behagar honom.

Därmed är uppståndelsen en mycket kärleksfull handling och framför allt rättvis.

Finns många människor genom historiens gång som levat och dött utan att fått kunskap om bibeln.

Därför kommer Gud att uppväcka sådana personer ifrån döden, och allt detta sker under dem 1.000 åren av Kristi styre över jorden.
Och det betyder att dessa får nu lära om Gud och hans uppsåt.

Och detta resulterar i att Gud, vid slutet av dem 1.000 åren, genomgår ett sista prov, eftersom NU har människorna blivit rättvist behandlade och fått kunskap om vad som är rätt och fel.
Andra fåren:

Och detta resulterar i att Gud, vid slutet av dem 1.000 åren, genomgår ett sista prov, eftersom NU har människorna blivit rättvist behandlade och fått kunskap om vad som är rätt och fel.


Så vänta, det innebär att ALLA människor, goda och onda återuppstår?

Betyder det att alla människor som någonsin levt då kommer leva i 1000 år under Kristi regering (som bl.a. består av de där 144 000 utvalda, eller?)?

Men som skrivet, exakt vad händer efter de 1000 åren enligt Jehovas Vittnen?

...varför just 1000 år?
Bibelcitat or GTFO! [crazy]
minutz3:

Vad händer efter de 1000 åren då?


Då har Gud återställt som läget var precis när han hade skapat paradiset på jorden, med Adam och Eva, där fullkomliga människor får leva för evigt.

minutz3:

Så vänta, det innebär att ALLA människor, goda och onda återuppstår?


Det har ju funnits människor som aldrig fått del av bibelns kunskap och som har dött.

Och eftersom Gud är fullkomlig rättvis så låter han dessa personer få uppstå för att sen förmedla vad Guds uppsåt är till dem, så att dem kan gör ett eget medvetet val.

Så länge man inte har syndat mot helig ande, så har man hoppet om en uppståndelse.

minutz3:

Men som skrivet, exakt vad händer efter de 1000 åren enligt Jehovas Vittnen?

...varför just 1000 år?


Vid slutet av tusenårsriket kommer hela jorden att likna det ursprungliga Eden. Då kommer den att vara ett verkligt paradis. De fullkomliga människorna kommer inte längre att behöva någon överstepräst som lägger sig ut för dem inför Gud, eftersom alla spår av den adamitiska synden kommer att ha avlägsnats och den siste fienden, döden, kommer att ha gjorts till intet.

Kristi rike kommer att ha åstadkommit det som är Guds uppsåt — att skapa en enad värld med en enda regering. Vid denna tidpunkt ”överlämnar [Jesus] riket åt sin Gud och Fader”. — 1 Korintierna 15:22—26; Romarna 15:12.

Det är nu dags för en slutlig provsättning.
Kommer den fullkomnade människovärlden, till skillnad från de första människorna i Eden, att stå fast i ostrafflighet?

Johannes berättar om vad som händer:
”Så snart som nu de tusen åren är till ända, skall Satan släppas lös ur sitt fängelse, och han skall gå ut för att vilseleda de nationer som är vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, för att samla dem till kriget. Antalet av dessa är som sanden i havet. Och de ryckte fram över jordens vidd och omringade de heligas läger och den älskade staden.” — Uppenbarelseboken 20:7—9

Satan kommer alltså att göra ett sista försök att påverka så många som möjligt innan Gud förintar Satan och hans anhängare för evigt.

Men hur allt artar sig så kommer Satan oundvikligen att förintas, och då finns det inget mer som kommer att störa den universella friden, varken på jorden eller i himlen.
minutz3:

Jehovas Vittnens lära om en hel del saker skiljer sig från den kristna.


Många människor som tror på något och följer traditionen brukar inte alltid kolla upp vad ursprunget till traditionen härstammar ifrån. Säg t.ex om man tror på helvetsläran, då har man kunskap som en genomsnittslig medeltidsmänniska. Ett barn kan förstå att det är fel att skada någon.

Helvetesläran kanske inte är en tradition men kyrkan kom på idee'n i Nicea mötet 325 v.t. Julen nalkas så hur långt sträcker sig dess rötter? Julens ursprung

Många tror och hoppas också att de ska komma till himmelen efter att de har dött men har någon funderat på vad de ska göra där, i himmelen?

Frågan är inte för att uppreta utan för att få dig att fundera varför den längtan går ut över livet på jorden. Det låter som att bo på jorden är på andra plats och himmelen är nummer ett, något man strävar efter, är det så? Har vi något ansvar? Satsar vi på efterlivet så att säga och struntar i det vi har nu?

Känns det bättre om andra håller med om ens tro eller vill man vara grundlig och ha belägg för tron?

Självklart är det mycket bättre att veta än att tro. Veta är starkare än tro, tro är en stark sannolikhet om den prövas, testas och undersöks; om inte så är tro en naiv inställning till livet.

Kungariket och medregenterna
Jesus: "Jag säger er: nu kommer jag inte att dricka av det som vinstocken ger förrän den dag då jag dricker det nya vinet med er i min faders rike." - Matt 26:29
Det framtida riket, regeringen

Paulus om Jesus: "härdar vi ut skall vi också härska med honom; förnekar vi honom skall han också förneka oss" - 2 Tim 2:12
Paulus vill regera med Jesus

Uppenbarelseboken: "Salig och helig den som får vara med i den första uppståndelsen. Över dem har den andra döden ingen makt, utan de skall bli Guds och Kristi präster och vara kungar med honom i tusen år. " - 20:16
Det skall bli kungar tillsammans med Jesus

"Låt din vilja ske
såsom i himmelen
så också på jorden"

- Var vill du vara när den bönen uppfylls?

Mer bibelverser relaterat till läror i bibeln:
Vad är Guds "kyrka"? 1 Kor 3:16
Vem styr världen idag? 1 Joh 5:19
Vad händer med helvetet? Upp 20:14

Kolla in answers.com för svar på minutz3s' fråga.
annat intressant på allexperts.com
leffex:

Säg t.ex om man tror på helvetsläran, då har man kunskap som en genomsnittslig medeltidsmänniska. Ett barn kan förstå att det är fel att skada någon.


Så du menar att det är fel med straff? [confused]
Helvetet väljer vi själva, när vi går bort från Gud.
Det är smärtan som kommer i och med att vi just är ifrån Gud som man försöker beskriva i liknelser om eld och värme och inälvor som slits ut ur en. Exempelvis.
"Helvetet" nämns dessutom minst 9 gånger i Bibeln.
Bacarah:

Ja, eller så kan ju katolikerna göra skräckfilmer om de blodiga korstågen.


...eller när conquistadorerna slaktade sydamerikanska indianer för att få dom att underkasta sig den katolska trosläran. [ops]

mastodontfilmsMats:

Den där bilden är riktigt jävla äcklig


minutz3:

Jehovas Vittnen/Vakttornet kanske borde satsa på att göra skräckfilmer


Bilden symboliserar "den stora vedermödan", Har-Magedon och hur dom som har blivit godkända av Gud överlever den.

Katoliker kanske borde städa upp framför deras egen dörr innan dom kritiserar andras trosuppfattning. [ops]
Bacarah:

Finns massor att göra skräckisar på [blush]


Med tanke på hur världen ser ut så är det tyvärr så. [sad]
Men Gud har lovat att det ska bli slut på världens alla skräckscenarion! [y]

Upp. 21:4 - "Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.”"