Forumet - Jensen gymnasium?

Jensen gymnasium?

3050 0 27
de har ju typ 2 lektioner om dagen. jensen suger kort sagt. verkar vara helt fucked up. satsa på en hederlig skola istället

lockbete:

fråga bondinbella


blondinbella tyckte att hennes skola skulle betala för att hon nämnde den i sin blogg. eller rättare sagt; hennes pappa ville att de skulle betala men d ville väl hon också. sak samma. för övrigt ska blondinbella läsa till kurser under sommaren för att hon är efter. hur blir det då när hon tar studenten kan man undra? gör skolan undantag för denna bedårande skönhet?

Spana också in:

NEMO:

de har ju typ 2 lektioner om dagen. jensen suger kort sagt. verkar vara helt fucked up. satsa på en hederlig skola istället


Jensen har lika många lektionstimmar som andra skolor. Eftersom exempelvis en 100-poängskurs ska vara 100 timmar så har vi också 100 timmar (jag har räknat). Vi läser 2500 timmar precis som andra skolor. Uttala dig inte om du har bristande kunskap.
lockbete:

hon ska fan vara som alla andra


nä hon har 3 företag de bör särbehandla den snyggingen

Norjo:

timmar så har vi också 100 timmar (jag har räknat). Vi läser 2500 timmar precis som andra skolor. Uttala dig inte om du har bristande kunskap


verkar ändå lite och ni får höga betyg superenkelt
NEMO:

verkar ändå lite och ni får höga betyg superenkelt


Nja, beror ju på läraren. I vissa ämnen är det lätt att få höga betyg och i andra är det svårare. Jag har gått på ett annat gymnasium ett år också och där var det lättare att få högre betyg i de flesta ämnena.
På nationella proven i matematik fick i alla fall 56% MVG i min klass. Och så vitt jag vet så är det inte lärarna som bestämmer hur svårt det ska vara att få de olika betygen där.

Jakob_E:

Poängen är INTE knutna till timmar! En skola kan ha en 100-poängskurs på 70 timmar, en annan på 90 timmar osv.


Jaså? Då har jag blivit lurad. [bigsmile] Vi läser i alla fall inte färre timmar totalt än de flesta andra skolor. Enligt skolverket ska man ha minst 2 180 timmar under sina tre år och vi har mer än så. Uppenbarligen klarar Jensen inspektionerna från skolverket så förstår inte vad problemet är. [smile]
Dock så är det en del lögner i metrobloggen, exempelvis:

"Trots detta så lyckas Jensen ställa till med ett kaos utan like med ända upp till sex examinationer samma vecka medan andra skolor har max två examinationer samma vecka. Det är en regel att endast två examinationer ska få förekomma samma vecka för att eleverna ska ha chans att hinna nå upp till MVG vid varje examination. Jensen struntar fullständigt i det."

På det Jensen jag går på så har vi en begränsning av antal examinationer på 2 (eller 3, kommer inte ihåg).
NEMO:

hur funkar det då?


Har faktiskt inte full koll på det, men har för mig att det i princip är upp till rektor att besluta hur mycket tid skolan ska lägga på varje kurs.

När jag tex gick sista året på gymnasiet så insåg den kommunalägda skolan att de "glömt bort" en kurs vi var tvungna att läsa för att få vår examen när det bara var någon månad kvar till studenten. Då fick vi läsa in hela kurser på tre lektioner. Två med mastodontföreläsningar från början till slut och sedan stort prov på hela boken den tredje. Sen var kursen över.
Jakob_E:

Då fick vi läsa in hela kurser på tre lektioner. Två med mastodontföreläsningar från början till slut och sedan stort prov på hela boken den tredje. Sen var kursen över.


hur mkt tid fick ni på er? hur fan kunde ni klara det? [tard]

men lite konstigt för alla lärare och studievägledare jag träffat säger att 100 p kurs står för 100 timmar och så :S