Forumet - Jihadistofobin sprider sig efter det blodiga tystningsförsöket.

Jihadistofobin sprider sig efter det blodiga tystningsförsöket.

2065 0 23
Vilket är i sin ordning tycker jag. Man har all rätt att vara rädd för Jihadister. Däremot så kommer olyckligvis troligen även arabofobin sprida sig, vilket är djupt allvarligt och förkastligt. Ledsen

Alla som väljer att beskriva massmördarna och gisslantagarna för muslimer, i stället för jihadister eller möjligen islamister ger stöd för spridning av ökad arabofobi. Det är nämligen en extremt irrelevant koppling man gör.

10923581_10152957656060731_3193063561652
Om man ska kritisera Islam så ska man göra det på en nyansert sätt. Precis som det är rimligt att man gör med alla större religioner, som massvis med människor identifierar sig med. Annars blir det mer en ursäkt för arabofobi, än någon genomgående kritik av religionen som sådan. Håller ni med?

Spana också in:


Kudhos: De läser tidningen eller ser på tv och läser/ser MUSLIM + TERRORIST i stora bokstäver.
I de flesta nyheter jag har läst så står det islamistisk terrorism. Stor skillnad.


Kudhos: De ser MELLAN-ÖSTERN, ALLAH, TERRORDÅD, MUSLIM/ISLAMIST GRUPP, och det målar bilden av ett Terrordåd skett i allahs namn av några muslimer.
Ja, det är därför det är extra viktigt att vara noga med verklighetsbeskrivningen. 

Kudhos:
Men det är inte vad media vill. De vill ha STORA RUBRIKER. De flesta läser inte artiklarna utan snarare tar vad de får se och bygger en uppfattning på det. 

Media har definitivt saker att lära och ett ansvar. Din kritik är ju inte precis ny, klickjournalistik är ju ett sådant begrepp som beskriver den realiteten bra. Bantade redaktioner, klickjournalistik är stora utmaningar för media. Som får allt svårare att få in intäkter i den konkurrens som internet innebär.