Forumet - Jimmie Åkesson höll tal i Sölvesborg

Jimmie Åkesson höll tal i Sölvesborg

469 0 3
Kommer att ta ut lite text som jag hittade på Aftonbladet av vad han sa idag.

* Åkesson säger att antalet anmälda våldtäkter ökat med 700 procent och att bara Lesotho i Sydafrika är sämre än Sverige när det gäller anmälda våldtäkter. "En svensk kvinna utsätts för ett sådant här brott varannan timme. Dygnet runt. 365 dagar om året."

* Åkesson säger sig förstå att de som kallar sig feminister och samtidigt är för den nuvarande invandringspolitiken gärna stoppar huvudet i sanden och offrar de svenska kvinnorna. "Sveriges feminister borde skämmas."

* Jimmie Åkesson säger att SD har begärt ut samtliga domar i svenska tingsrätter som gäller våldtäkter. Anledningen är att skapa en studie som ska ligga till grund för partiets satsning mot våldtäkter.

* Sverige måste minska invandringen och ställa hårdare krav på invandrare. "Vi måste också skriva om lagen kring hur svenska medborgarskap delas ut. Nya medborgarskap ska befästas med en prövotid på tio år. Om man under den här tiden gör sig skyldig till ett allvarligt brott som våldtäkt så ska man kunna utvisas på livstid."

* SD vill utöka kameraövervakningen i samhället för att förebygga brott, säger Åkesson. "Vi kräver också nolltolerans mot kvinnofientligt beteende på landets skolor." Kvinnor som känner sig hotade ska, enligt SD, få rätt att bära pepparspray.

* Åkesson säger att han inte vill medverka till ett samhälle där barn och kvinnor inte skyddas. Om fängelseplatserna skulle ta slut är han "inte främmande för att leasa fängelseplatser i Ryssland eller Baltikum."

* Åkesson lovar att hårdare än någon annan i riksdagen kämpa för kvinnors trygghet.

Vad tycker ni om dessa uttalanden? Håller ni med om att kvinnor förtjänar att gå säkra i samhället eller bör dom förbli rädda som riksdagspartierna vill?

Källa med fler uttalanden: http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7583614.ab