Forumet - Jobba inom spelbranchen?

Jobba inom spelbranchen?

558 0 10
Vet någon hur man gör för att börja jobba inom spelbranchen?
Jag är väldigt intresserad av at rita och skapa, tänkte börja testa 3d.

Jag går andra året på gymnasiet, tekniska programmet. Jag har börjat fundera på vart man ska göra med osv.

Vilka högskolor finns det som har inriktningar med data och tv-spel?

Jag är mest intresserad av den visuella biten, inte programmering.

Spana också in:

Kul att du vill börja spelutveckla. Det är sjukt roligt men inte alltid så lätt att få jobb, eller för den delen få bra betalt när man väl fått jobb (y)
Det finns ett par högskolor med spelutvecklingsprogram i Sverige, de två största jag känner till ligger i Visby (där jag går, e fett nice) och en i Skövde. Vet att det finns fler utöver det, bl.a i Malmö men vet ej särskilt mycket om dem.

De proram man kan söka i Visby är antingen grafik eller programmering, båda inriktningarna får lära sig speldesign tillsammans. Utbildningen är väldigt praktisk och projektbaserad och man lär sig extremt mycket om att arbeta i grupp. Skolan sponsrar dessutom resor till diverse mässor, utställnignar och spelkonferenser där man kan ställa ut sina spel, knyta kontakter med andra spelutvecklare och i största allmänhet få uppleva en del av industrin vilket nog är en av de bästa inslagen med den här utbildningen.
http://game.hgo.se/


Utbildningen i Skövde har inriktningarna grafik, programmering och också design. Den största skillnaden mellan utbildningarna som jag känner till är att den i Skövde är mer teoretisk snarare än praktisk. Känner en del av studenterna där och de spel man ser som skapats av folk därifrån brukar hålla hög kvalite. Dock får de såvitt jag vet mindre brancherfarenhet och kontaktmöjligheter. Har inte sett så många Skövdestudenter på de mässor och konferenser jag varit på.
http://www.his.se/dataspel
http://dsu.iki.his.se/games/