Forumet - Jobba med psykiska problem

Jobba med psykiska problem

1081 1 2
Jo det är så här att jag behöver höra några lugnande och stöttade ord för just nu är jag rätt uppjagad. Jag sommarjobbar som assistent åt en funktionshindrad kvinna som dessutom har psykiska problem. Jag visste redan innan jag började jobba där att hon är en person som på en sekund kan gå från glad till riktigt rasande arg, hota osv, men så som det varit nu ikväll har jag aldrig sett henne förut. 

Hon blev verkligen riktigt arg och jag vet inte varför. Det går inte att fråga henne varför heller för hon förstår inte riktigt sådana frågor tyvärr. Hon har gapat, hotat mig och försökt knuffa mig. Jag sa åt henne att det inte är okej att göra så. Då blev hon förstås ännu argare och hotade att hon skulle spotta på mig och slå mig. Jag har fått höra av personalen tidigare att hon kan vara så ibland och att man först ska tillrättavisa henne för att sedan gå därifrån och lämna henne ensam en stund. Jag provade men hon var fortfarande på lika kasst humör. 

Jag brukar inte vara den som tar åt mig personligt i sådana här situationer, men nu blev jag faktiskt rätt rädd. Jag ska sova på jobbet, men vet inte om jag kommer våga sova något inatt eftersom hon är så rasande. Personalen har sagt att hon inte blir fysiskt aggressiv, men jag är typ orolig för att hon ska gå upp på natten och hämta en kniv. Sedan sticka den i mig om jag somnar. Jag vet att det är väldigt mycket noja bakom detta, men jag blir faktiskt skraj. 

Någon annan som jobbat med detta och i så fall vad gör man? Lugna mig :/
Du har ju blivit utsatt för en situation som påverkar individen olika. Och det svårt att bedöma hur du har reagerat på denna händelsen. Du har ju blivit rädd och tagit det personligt förstår jag.

För att lugna ner sig efter en sån här händelse. Ett sätt är att lära sig någon metod för att slappna av, som till exempel andningsövningar, meditation, yoga och liknande.
Annars ska du försöka prata med dina medarbetare om händelsen och dom kommer förmodligen stötta dig till 100%. Annars gå till din arbetsgivare.