Forumet - Jobbhungrig men arbetslös. Mår skit!

Jobbhungrig men arbetslös. Mår skit!

329 0 23
Någon mer som VERKLIGEN vill jobba men "får inte" pga att det inte finns några jobb?

Jag är så sjukt sugen på att jobba. Tjäna pengar, skaffa lägenhet, komma från familjen och äntligen ha något att göra om dagarna.

Jag har _INGEN_ fritidssysselsättning och jag gör absolut ingenting om dagarna förutom sitter framför datorn och hjälper till hemma ibland..

JAG MÅR SÅ SJUKT DÅLIGT AV DETTA! Någon som känner samma? :(

Spana också in:

Känner igen mig från tidigare, men det är bara att söka söka söka!

Förvirradknug:

Varit på 2-3 arbetsintervjuer men har tydligen inte varit något att ha. Hah. Säljar jobb är inte min grej antar jag. :P


Shit, seriöst? Jag fick ett sådant jobb på en gång, utan erfarenhet eller något.

Man ska bara visa att man är jävligt taggad så tar de en.
Förvirradknug:

Varit på 2-3 arbetsintervjuer men har tydligen inte varit något att ha. Hah. Säljar jobb är inte min grej antar jag. :P


Uhm, på försäljningsbyrån jag jobbar nu så bara pumpar dom med nytt folk hela tiden, dom tog inte ens intervju med mig. Eftersom man får lön beroende på hur mycket man säljer så skadar det inte företaget alltför mycket att vissa säljer dåligt, tydligen. Men säljer man för dåligt vill dom inte ha kvar en skulle jag tro.
Och majoriteten har varken erfarenhet eller är över 20. Försäljare är väl ett av dom jobb där dom inte kräver nästan några tidigare meriter väl?
Sitter i nästan samma båt. Jag håller mig dock sysselsatt med diverse projekt, samt väntar på att få börja på universitet till hösten.

Om du inte lyckas få jobb så kan du ju försöka lära dig någonting nyttigt, och sedan göra någonting utav det. Bygg en miniräknare i trä, skriv en chattklient till UM-chatten, lär dig animera. Vad som helst!
Alltså UT OCH SÖK istället för att sitta och gnälla om att "det inte finns några jobb". Det FINNS jobb, du får söka mycket.

Jag sökte kanske 30 jobb nyss och 3 hörde av sig, det är bra. Det var två matbutiker och ett telefonförsäljarjobb. Du är ju i princip garanterad jobb på en snabbmatsrestaurang om du vill plåga dig själv lite, åtminstone några månader? Då får du meriter iallafall.
Vet hur det känns. Tack och lov fick jag jobb sedan, men att det var måttligt kul att vara arbetslös kan jag ju lugnt hålla med om. Man får försöka hålla det ifrån sig så mycket man kan och inte ta det personligt, och fortsätta så gott man kan med jobbsökandet. Jobbsök, om man gör det ordentligt, är ju ungefär lika kul som att dricka smält glas - men det måste göras, och det är det enda som hjälper. [sad] Om man inte kan tänka sig att plugga litegrann förstås.