Forumet - Jobbig på fyllan

Jobbig på fyllan

2770 0 61
Jag hör ofta personer säga att de inte tycker det är kul att dricka/gå ut längre i vår ålder (20+) eftersom "det är alltid samma personer som dricker för mycket o blir känsliga och börjar gråta". Helt okej att de tycker så och jag kan förstå dem, men det känns jobbigt när jag hör det eftersom jag vet att min pojkvän nog kan vara en av de där personerna.. Hans och mina kompisar vet nog alla om det, och ibland kan jag se dem sucka inombords. Jag vill bara inte att det snackas om honom bakom hans rygg om det här! Vad kan jag säga till honom så att jag ändå inte får honom att bli orolig för detta? För han kan nog inte hjälpa det.. Någon som själv blir lite emotional på fyllan som kan ge mig råd i en så känslig grej? Han skulle bli jätteledsen om han visste att folk uppmärksammat att det händer relativt ofta..

Spana också in:

Jo.. det kanske är bäst att säga det rätt ut. De första två gångerna tyckte jag det var bra på nåt sätt, för det verkade som att han fick ut saker som han aldrig skulle säga annars. Typ saker han ångrar i livet och vad han tyckt varit jobbigt och att han är deppig. Men när det hände igen och igen, kanske fyra gånger på ett år, blev jag lite trött på honom. Men samtidigt -eftersom han sagt då att "Jag vill dö"- är jag rädd och orolig..
Conny:

Det låter som om att din pojkvän måste växa upp.
Att bli känslosam på fyllan är ju extremt löjligt, speciellt vid 20+.


Jag är 21 och blir ofta känslosam på fyllan. Det är då all skit vågar sig fram även om man vill det eller inte. Och om någon blir förbannad på mig för det så jävlar. Finns absolut ingen anledning att bli arg för det.

Moonlight_:

Men när det hände igen och igen, kanske fyra gånger på ett år, blev jag lite trött på honom.


Snacka med honom när han inte är full då. För fan, det är ju ett rop på hjälp från honom. Han behöver riktiga vänner som fan inte blir trötta på honom för att han vågar visa känslor som ofta är riktiga när man är påverkad.
WeeSC:

Jag är 21 och blir ofta känslosam på fyllan. Det är då all skit vågar sig fram även om man vill det eller inte. Och om någon blir förbannad på mig för det så jävlar. Finns absolut ingen anledning att bli arg för det.


Skönt att höra det från the inside.. Tror han känner precis detsamma som dig!

Hans vänner är riktiga vänner som betyder massor för honom, men detta kan de nog inte helt greppa tyvärr. Dom tar det för vedergivet typ att "var tionde gång så blir *namn* knäpp".. och att han hört detta en gång tycker han är jobbigt vet jag, det har han sagt.
Moonlight_:

Hans vänner är riktiga vänner som betyder massor för honom, men detta kan de nog inte helt greppa tyvärr.


Antagligen är det sådana personer som känner sig bättre själva genom att prata strunt om din pojkvän i detta fallet. Dom får bekräftelse och känner sig "normala" jämfört med din pojkvän. Det var så jag själv kunde känna när jag sa saker jag vet kunde såra en annan person, men då var jag för fan 11 - 12 år.

En riktig vän skulle ta personen åt sidan och snacka med honom själv och inte bli arg oavsett om man har svårt att förstå varför personen gråter eller blir känslosam. Man kan ju förklara att man inte riktigt förstår och kanske inte kan hjälpa på bästa sätt, men iallafall försöka.

Sedan tycker jag fyra gånger på ett år inte är särskilt många gånger. Iallafall, ta hand om honom! Förmodligen behöver han det då som sagt en person som håller allt inom sig som nykter ofta talar sanning när han är påverkad och öppnar sig.

Conny:

Då jävlar ska du blöta ner deras kläder med din tårar, skräckinjagande. [crazy]


Du vet, även om man gråter och visar känslor så betyder det inte att folk kan behandla en som skit utan att straffas.
WeeSC:

Antagligen är det sådana personer som känner sig bättre själva genom att prata strunt om din pojkvän i detta fallet.


Som tur är så är det ingen som pratar skit om honom, inte så att jag har hört det i alla fall. De är gemensamma kompisar, och jag kan ju läsa av dem också och det syns att de tycker att det är lite jobbigt även fast de aldrig skulle säga det. Fast han gråter aldrig in public, han går iväg och oftast är det på vägen hem med mig. Men kompisarna märker ju att han försvinner och att nåt är fel. De kanske har fått trösta förut, innan vi träffades, vad vet jag. Nu ligger ju den biten på mig som flickvän.

Jag får säga till honom nästa gång det händer att det känns jobbigt för mig. Jag bir ju så himla rädd och känner mig hjälplös, inget jag säger kan trösta och det känns som att han slutar bry sig om mitt bästa när han är så full. Första gången jag var med stack han iväg och jag visste inte om jag nånsin skulle få se honom igen.

För mig känns fyra gånger dödsångest på ett år för mycket för mig att hantera. Egentligen bär han väl inte på mer skit en någon annan, men han tänker för mycket på vad andra ska tänka om honom.
Jag kan vara ganska hoppig och det är inte jätteovanligt att jag blir känslosam på fyllan, särskilt om något händer.

Jag tror du ska tala med honom om det nyktert. Oavsett vad det handlar om är det ju bättre att han pratar med dig om känslorna när han är nykter än när han är full. Och kan han inte hantera hur mycket han ska dricka för att få ett bra rus, då borde han kanske faktiskt skippa spriten helt på ett tag, eller hålla sig till folköl så går det långsamt.
Moonlight_:

Vad kan jag säga till honom så att jag ändå inte får honom att bli orolig för detta?


XMinGrönaLampaÄrDödX:

Säg åt honom att han blir väldigt känslig på ett jobbigt sätt


Stringburka:

Jag tror du ska tala med honom om det nyktert.


Nej för i h-vete. Tråkigt att han är sådan, det kan avslöja lite av hans underliggande självkänsla, sådant som ligger under ytan och han i normala fall försöker dölja. Du ska absolut låta bli att konfrontera honom med det själv. Det är inte sånt man vill höra som kille från sin flickvän.

Det är bättre att en riktigt bra killkompis till honom sätter sig ner och pratar igenom det med honom i lugn och ro. Helst någon som du inte känner så bra, det ska vara hans kompis, inte din eller er gemensamma kompis. Tjejer har ofta svårt för att se skillnaden, killkompis som killkompis verkar vissa tycka. Prata med någon av hans kompisar, som du vet att din kille lyssnar på och respekterar. Låt sedan den kompisen avgöra hur han vill göra.

Det här är inget DU ska ta upp med honom, speciellt inte om han är så känslig som du säger. Det kan förvärra det för honom och få honom att må ännu sämre, även om han inte visar det utåt. Sedan är det förmodligen bäst om han helt slutar dricka eller dricker mer kontrollerat i fortsättningen, men det ska inte du behöva ta upp med honom.