Forumet - Jobbigt att redovisa

Jobbigt att redovisa

124 0 5
Hej!

Jag heter Johanna och är frilansjournalist. Jag skriver nu om rädsla inför att tala för klassen - faktiskt en av de vanligaste rädslorna vi människor har.

Själv tyckte jag att det var jättejobbigt att redovisa när jag gick i skolan, och nu skulle jag vilja prata med någon mer som tycker det. Du ska vara tjej mellan 13-18 år. Om du vill får du såklart vara anonym. Artikeln kommer att publiceras i en tjejtidning.
Hoppas vi hörs!

PS. Jag har pratat med en expert i ämnet, så jag har tips att ge! DS.
Att lär sig planera, förbereda och genomföra framgångsrika presentationer som uppnår sitt syfte är grundläggande. Du förstärker kontakten och när ut ännu bättre med ditt budskap.

Nervositet inför och under en presentation blir något som du vänder till något positivt med hjälp av handfasta tekniker. Du lär dig också använda kroppen, rösten, språket och blicken på ett sätt som stärker din presentation.

Gå tydligt igenom hur du använder praktisk retorik för att skapa engagemang, intresse och övertygelse med passion, logiska argument och förtroende. Detta ”tänk” har du även stor nytta av i allt från argumentationer till skrivande.

Spana också in: