Forumet - Joggning eller powerwalking?

Joggning eller powerwalking?

3125 1 36

Spana också in:

Det där med styrketräning är inte så dumt som det låter, nämligen om du - när du kommer i "mål" efter en l-å-å-å-ång powerwalk - direkt lägger dej ned på ett hyfsat jämnt underlag och kör massor av magträning, som chrunches, situps och benlyft! Tillsammans blir de två momenten långt mer effektiva än var för sig. Kör hårt, tjejen!
Om du går upp o springer 6 km på morgonen så bränner du 350% mer fett än vad du gör om du går o springer på kvällen har jag för mig att jag har läst men dock så blir din fettförbränning på dagen minimal då.

Så det spelar ingen roll om du springer på morgonen eller kvällen har jag hört och det kör jag på sen vet jag inte om det är 100% rätt eller fel.
Joggning tränar kondis, dvs ökar syreupptaget osv, då använder din kropp kolhydrater som energikälla eftersom det går fortare att förbränna än fett. Men klart att man också går ner i vikt då. Powerwalking är lågintensiv träning och det är det som förbränner fettet i kroppen. Var ett tag sen jag läste på om detta, men tror det är så iaf.

Så powerwalking innan frukost, möjligtvis! Efter en period kanske övergå till jogging.
Vartenda inlägg i denna tråden är guld[love]
jagärjagointedu:

100% rätt eller fel.


213% fel.izzabellaaa:

Jag kör min promenad/springtur innan frukosten då man förbränner bäst. Men jag har läst att om man springer innan frukost så förbränner man inte fett? Är det sant?


Det spelar ytterst minimal roll vilken tid på dygnet du tränar. Det som gör skillnad är hur du själv känner dig. Springer du bättre på kvällen än på morgonen ska du naturligtvis springa på kvällen.
honolulu:

Så powerwalking innan frukost, möjligtvis! Efter en period kanske övergå till jogging.


Varför ska hon övergå till jogging om det nu är powerwalks som förbränner fettet? D:
honolulu:

jogging förbränner också fett men tränar även upp konditionen. tror som sagt powerwalking förbränner mest fett och det är enklare att börja med.


Så om man powerwalkar 1km så förbränner man mer fett än om man springer 1km? Eller om man powerwalkar i 1timme så förbränner man mer än om man springer i en timme? =P

Huruvida det är fett eller kolhydrater du förbränner spelar egentligen ingen roll då de lagrade kolhydraterna ändå blir till fett så småningom.