Forumet - Johanna 23, blev nekad jobb i mataffären för att hon var tjej.

Johanna 23, blev nekad jobb i mataffären för att hon var tjej.

3395 1 42
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20831911.ab

En tjej blev nekad jobb i en affär pga sitt kön. Affären hade redan flera tjejer som jobbade där och ville nu anställa en kille för att öka jämställdheten, men Johanna kände sig diskriminerad och gick till DO och fick 75.000 i skadestånd efter förlikning med affären.

Diskussion: Anser ni att det var diskriminering? Borde inte feministerna tycka att det var jättebra med en arbetsgivare som tänkte på jämställdhet? Eller är jämställdhet bara bra när det gynnar kvinnor? Tror ni att en kille också hade kunnat casha in 75K om situationen hade varit den omvända?

Spana också in:


Tickstart:
detta


Tickstart: Men detta kan ju fungera som ett, vad säger man.. Typ trendsättande mål eller nåt, så närhelst man som man blir diskriminerad igen så kan man peka på detta målet och därmed vinna. SÅ korrupt är inte systemet att endast kvinnor kan bli diskriminerade, eller? Isf så flyttar jag till Danmark.


Tickstart: Men i sak så är det klart jag håller med, fuck affären för att diskriminera utifrån kön. Jävla äckel. Butiksägarna beter sig ju som politikerna typ.
Det räcker med ett svar Blink Ta bort två och lägg till resten i den första.