Forumet - John Bauer Gävle...

John Bauer Gävle...

264 0 4
Hej :)

Ska börja på John Bauer Gymnasiet på måndag(23/8)... Är taggad/nervös/lyrisk o.s.v...

Tänkte bara fråga hur det är på JB gymnasium nu.. dvs. 2009/2010.. Har läst runt en del och läst att det endast är skit. Men det var typ 2-3 år sedan och hoppas att det är bättre nu.. :)... [smile]
(gillar punkter[ops])

Spana också in:

Det är väldigt fritt, vilket är bra. Du kommer slippa lära dig allt skit du lär dig på kommunala skolor och kan koncentrera dig på intressanta saker som fotografi och liknande, men det betyder också att du kan ta studenten utan att ha lärt dig ett skit. Det är iallafall enkelt att få bra betyg eftersom att kurserna är så simpla (fast matte och sånt är ju lika djupt ingående som på andra linjer, så om du vill bli ekonom eller matematiker så går det).

Lärarna är som sagt inte utbildade till just lärare, på gott och ont. De vet kanske inte riktigt hur man lär ut på bäst sätt, men de brukar vara mycket schysstare och mindre stuck up än lärare som tror att de vet något bara för att de gått fem år på gävle högskola.

Skolan blir vad den gör du till. Hoppas på en bra klass och sätt dina mål så kommer det gå bra, vare sig du väljer att plugga på universitet eller bara slappa dig igenom dina tre år (jag slappade mig iofs igenom mina tre år och pluggar ändå på universitet, så det går också)