Forumet - Jordens existens

Jordens existens

1674 0 74

Spana också in:

sepideh:

Du tror inte på Big bang eller ngn annan teori? [surprised]


Hell_man:

så vitt jag vet så finns det två teorier - Big bang lr så har gud skapat jorden - och inte fan är det nån gud som gjort det så Big bang kvarstår


Big bang och Gud har ingenting med hur livet på jorden uppstod. Fältet där man studerar hur livet på jorden uppstod kallas abiogenes, och mer om det finns att läsa här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_life
sepideh:

Det finns flera olika teorier om var livet på jorden kan ha uppstått. Vilken teori tror du själv mest på? Varför? [smile]


Gud skapade universum med hjälp av big bang. Han ordnade så att det skulle finnas minst en planet som skulle bli beboelig (jorden)
Där skapade han hav, även om det tog väldigt lång tid.
I havet fanns den bästa möjligheten för att skapa liv.
Så Gud skapade liv i havet, och gav det möjlighet att utvecklas. Livet utvecklades, från encelliga djur, till flercelliga djur osv. och kom till slut upp på land, där det fortsatte att utvecklas.

För att sammanfatta: Big bang-teorin kan mycket väl stämma, men jag tror inte att något sånt händer spontant, det måste starta på något sätt (genom Gud)
Jag tror att livet inte kan uppstå av sig själv, utan måste ha någon sorts hjälp för att ta det första steget, från död materia till levande (Gud igen)

Det är nog ingen allmän accepterad teori.