Forumet - Journalistgymnasium

Journalistgymnasium

1094 0 23
Hej, det är så att jag ska bli journalist. Älskar att skriva och så. Jag funderar på Medieprogrammet med inriktning kommunikation och kultur. Grejen är att jag inte vill läsa den där ljud och bild skiten. Men det kanske man måste överallt? Undrar i alla fall om ni vet någon skola där man främst koncentrerar sig på skrivandet inom journalistik. Vart som helst i Sverige går bra. Den jag har sökt in till nu är Infokompgymnasiet i Karlstad men det är ju inte för sent att byta menar jag. Vill skriva så mycket som möjligt så om ni vet någon så tipsa!

Spana också in:

OF 5:

behöver man verkligen plugga för att bli journalist[surprised]


Det kan man iofs fråga sig =)Livetenligt:

Jo, men det kanske finns en speciell journalistlinje på någon annan skola? Kanske en friskola eller något. Någonstans i landet. Inte Medieprogram i så fall.


Då får du ta och la söka på någon gymnasieguide eller liknande.
Jag känner inte till någon iaf tyvärr.
Jag går sista året på Mediaprogrammet och här i den staden jag läser så läser man först allt sammans, dvs ljud-foto-rörlig bild-grafisk design under hela första året för att man ska få pröva på allting sedan väljer man inriktning i 2an (här väljer man även en valbar inriktning så man har två inriktningar på sätt och vis men läser bara A+Bkursen i den valbara) så du behöver inte läsa det om du inte vill.