Forumet - Käkarna låser sig?

Käkarna låser sig?

1136 0 11
Kanske drygt två månader tillbaka har jag känt hur mina käkar plötsligt kan låsa sig på vänstersida, när jag tuggar låser dom säg, när jag pratar låser dom sig osv. Dom vill verkligen att jag ska hålla käften stängd [sad] Vad beror detta på, och bör jag uppsöka tandläkare/läkare?

Tuggar förövrigt tuggummi 24/7.

Spana också in:

jag hade samma problem som du har för några år sedan. Allt började en kväll när jag stod i duschen och skulle raka mig. Jag fick för mig att jag skulle prova och se om jag kunde få i raklöder öppnaren i min mun :S. När jag provade detta så låste sig käken, och hade det problemet i 1år. Störde mig kraftigt på detta då jag fick "rätta" till käken varje gång den hamnade fel för ibland gick det knappt att äta eller prata.

Men den försvann efter 1år när jag lät käken vila, . Angående ditt tuggummi ätande så måste du låta käken få vila ibland. Till och med tandläkaren säger att man inte alltid ska tugga på saker, käken måste få vila. Hur bra är det för kroppen att arbeta 24/7? kroppen behöver ju vila, precis som dina käkar. Hade jag varit dig hade jag slutat upp med tuggummi käkandet och låtit käken vila ett tag.