Forumet - Kända böcker

Kända böcker

6905 0 49

Spana också in:

Myksa:

Liftarens guide till galaxen!


Viljans Triumf:

LGTG (Douglas Adams)


Mawns:

Liftarens guide till galaxen


Sant, så sant! [y]

Sedan tycker jag även att Bert-böckerna av Sören Olsson och Anders Jacobsson borde räknas som moderna svenska ungdomsklassiker. Tokig humor i vardagssituationer, helt enkelt.

De följande är visserligen inte klassiker, men rätt så kända och jävligt bra. Först vill jag rekommendera Eoin Colfers fantasyserie om Artemis Fowl, som är nu uppe i sex böcker. De handlar om tonårsgeniet Artemis Fowl som upptäcker en högteknologisk älvcivilisation under jorden, som han i första boken försöker stjäla på deras guld. De är dock väldigt tuffa motståndare då de inte är som den traditionella älvorna.
Samma författare har skrivit andra böcker också. Av de jag har läst så är de väldigt bra (har inte läst hans barnböcker), men för tillfället gillar jag The Wish List (Mellan himmel och helvete på svenska) mest. Det handlar om fjortonåriga Meg som i början av boken dör. Men eftersom hon är precis mitt emellan gott och ont, och den enda vägen till himlen är att uppfylla gamle Lowrie McCalls sista önskningar. Läst den tre gånger och den är lika underbar varje gång.

Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman behandlar ämnet apokalypsen på ett otroligt skojigt sätt, jag skrattade så många gånger att jag tappade räkningen!