Forumet - Känner du dig också demoraliserad?

Känner du dig också demoraliserad?

721 0 11
Jag känner att jag under min uppväxt har blivit avrådd ifrån att känna empati, misstänker att media ligger bakom det.
Utifrån personer jag har frågat så är detta värre hos killar än hos tjejer, men är det någon annan som känner att dom har blivit demoraliserade och inte känner empati för TEX slavarbetare?

jag tränar dock på att känna solidaritet med alla människor och man märker verkligen nu när man kommit en bit att man alltid har vart lite rasist utan att veta det, as konstigt.

Jag känner fortfarande mindre empati med personer som inte ser svenska ut och det e helt jävla sjukt, ahja jag arbetar på de.
Love <3

Spana också in:

JoElite:

misstänker att media ligger bakom det.


Jag klurar lite på hur mycket/lite man värdesatt empati under, säg det senaste århundradet. I under den första delen av 1900-talet då socialismen slog igenom upplever jag att man lade en stor tyngd på medkänsla och solidaritet i politiken, en upplevelse om att tillhöra ett kollektiv där andras ve och väl spelade roll. Men å andra sidan behövde ju inte individen själv handla på ett medmänskligt sätt, eftersom staten skötte mer av fördelningen.

Nu när individualismen har ökat och vi styrs av en högerregering har den solidariska politiken blivit åsidosatt. Nu borde det rimligtvis förväntas mer av individen att tänka och handla solidariskt eftersom staten mindre och mindre tar ansvar för de fattigaste. Men jag tycker inte att så sker i praktiken, eftersom man nu lockas/piskas att som individ få mer pengar och status och därmed finns en förlust i att hjälpa de som är fattigare och en vinst att hjälpa rikare/högre uppsatta.

Nu har jag iof kanske diskuterat mer kring handlingar än ens filosofiska/etiska grundsyn på människan och hur man emotionellt påverkas av andras lidande...
Har någon en tanke?
MissAnox:

Jag klurar lite på hur mycket/lite man värdesatt empati


:D as bra skrivet, väldigt bra tänkt!"
Har hört att rika känner mindre empati än fattiga..
Och jag e äckligt rik jämfört med majoriteten av människorna i världen, "materiellt rik" och jag känner mig fett demoraliserad.
det e mest när jag umgås med människor och e ute i naturen som min empati börjar stärkas.
väldigt bra kommentar (y)
Nintendos BFF:

mmmh den judiska konspirationen och nwo.


enligt min erfarenhet så brukar inte tjejer vara lika demoraliserade som killar men hur är det för dig nintendo?
känner du dig verkligen ledsen när du hör om att folk svälter eller slavarbetar?
isåfall tycker du som jag att den känslan är löjligt svag?

När hände detta och varför :(?