Aviseringar
Rensa alla

Känner du någon politiker?


Ämnesstartare

Det verkar som att färre och färre är politiskt engagerade i Sverige. Är det någon som känner någon/några politiker och i så fall, inom vilket parti och vilken relation har ni till personen? Det vore intressant att se hur många som har insyn i politiken på annat sätt än genom media. Skriv INTE vem ni känner (förstås), det är inte det viktiga. 


   
Citera

Jag känner ett flertal partitoppar i Sverigedemokraterna. Jimmie är min bästa polare.

Det stämmer inte att vi blir färre, vi är fler än någonsin! Större och starkare än någonsin!


   
SvaraCitera

Hade en dagisfröken som gick å blev kommunpolitiker. så aa, har väl en del kontakter kanske.


   
SvaraCitera

en före detta bekants väns bror var partiledare för svenska nationalbolsjevikerna, senast jag kollade statistiken fick de 3 röster i riksdagsval, begripligt nog:

" Vi är slavofiler. I enighet med det ryska moderpartiet är vi, som underkastade dem, slavofiler dvs anser den slaviska rasen vara överhöghet gentemot ariska/svenska rasen, en bolsjevikisering av Sverige önskas dvs rysknationell kommunism. Vi är för ett russifierande av Sverige dvs där rysk kultur invaderar svensken. Ryssland är överlägset Sverige, i enighet med ryska NBPs lära, därav måste Sverige underkasta sig rysk överhöghet dvs rysk kultur och rysk makt. Militären måste kapitulera, SvNBP ska sälja ut Sverige till Östblocket."


   
SvaraCitera

Det vill säga.


   
SvaraCitera
mynona

Har en släkting som är kommunpolitiker. 
Har också några vänner/bekanta som är engagerade i ett parti - vet inte om det är som medlemar eller bara rent allmänt - och i alla fall en jag säkert tror kommer att bli det. 


   
SvaraCitera

hörde att ungdomar mer o mer är intresserade av politik, fler o fler


   
SvaraCitera

känner knappt några som är engagerade i M, KD och MP. inte så många F!are heller. 


   
SvaraCitera

Har varit lite aktiv i KD så har träffat partiansluta. Annars har jag inte träffat någon politiker som så. Jag hade kunnat åkt till Karlstad och träffat lite politiker och vanliga medlemmar men det har jag inte tid med riktigt, ville inte lägga pengar på att åka dit heller.
Tänkte att jag och Axel Von Färsen ska starta parti, vi får försöka få ihop lite folk och samla ihop namnunderskrifter.


   
SvaraCitera

Gick i samma tyskagrupp med en som var barn till en politiker en gång i tiden


   
SvaraCitera

Björn_:

Vilken politik ämnar ni att bedriva?

En rätt konservativ politik. Just nu skulle jag säga att vi stänger gränser för invandring, vi har segregerade områden som kommer att växa sig större om vi fortsätter att ta emot en massa människor. Vi behöver kunna lägga pengarna på annat, så otroligt många miljarder går till invandring/bidrag. Det är bättre att vi ger mer i bistånd till länder i nöd.
Vissa påstår att när Sverige får lägre barnafödande ska vi ersätta det med invandring, det funkar inte så. Vi måste få upp födandet hos svenskar, endast så kan vi, på ett hållbart sätt, stärka Sverige.
Mitt parti ska inte sträva efter att enbart hålla skatten låg/hög, vissa skatter är bra om dem är låga. Skatten på arbete behöver vara låg, bolagsskatten får inte vara för hög, det ska vara lättare att bedriva ett litet företag, större företag ska betala mer i skatt men inte oskäligt mycket.
Välfärden behöver prioriteras, det löser sig inte alltid nödvändigtvis med mer pengar, däremot kan man bekosta att höja sjuksköterskelönerna. Datasystemet inom vården behöver prioriteras.
Kommunikation mellan myndigheter/förvaltningar behöver funka. Man måste effektivisera de system vi har.
Man borde se över vilka brott som behöver prioriteras, brott som det finns bevis för som inte borde ta så mycket resurser att få till en utredning om behöver kunna prioriteras. Vissa riktigt grövre brott har lång förundersökningstid vilket tar resurser från andra undersökningar. Det är viktigt att kunna lagföra fler än att lägga ner förundersökningar gång på gång, hela polisväsendet behöver fler resurser. Det räcker inte med enbart fler poliser, det behövs fler kriminalare, åklagare osv.
En miljöpolitik som levererar. Vi kan inte avskaffa atomkraften hur som helst, gör man det behöver man snabbt ersätta det med något som kommer att vara smutsigt, kolkraft från Tyskland, det är inte hållbart. Tyskland gjorde en Energiewende, bort från atomkraften till att bli en kolkraftnation, det är fruktansvärt. ''Die Grüne'' som dem så fint kallar sig är inte så särsklit gröna när dem driver på en utveckling som Energiwende, vi vill inte hamna i samma situation i Sverige.
Vi behöver kunna stötta svenskar mer, att invandrare får högre bidrag än arbetande svenskar är skadligt, det behöver bli en förändring. Bidragen är för gynnsamma så som det är idag, svensk ekonomi kommer inte att stärkas om det fortsätter såhär, tvärtom, vi försvagas.
Bidrag för arbetslösa ska vara låg, det ska inte vara gynnsamt att leva på bidrag, det är inte hållbart för ett samhälle.
Det finns fler områden än såhär som behöver arbetas på, mer tänker jag inte avslöja. Blink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Intressant! Björn utvecklar tråden till ett partiprogram, innehållet får man förstås tycka fritt om :).


   
SvaraCitera