Forumet - Känner mig dum

Känner mig dum

277 0 19
Jag går i 8:an, och har ett problem. Mina 2 senaste matteprov failade jag på, och jag vet inte vad jag ska göra. Jag kämpade som fan bara för att få ett G. Och jag misslyckades med det. Och nu har min lärare tagit mig till en Extra mattegrupp, som består av ungefär 7 personer. Problemet är att jag är bra på allt annat men inte bara matte. Alla ser mig som en ganska smart person. Och nu skäms jag som fan för att jag går där. Så jag undrar, tycker ni att jag ska skämmas för det? Jag behöver hjälp verkligen, det här har fått mig att skolka en del. Tacksam för svar. [sad]

Spana också in:

SuperFly77:

Så jag undrar, tycker ni att jag ska skämmas för det?


Nja, jag hade/har samma problem med just matten. Samhällsvetenskapliga ämnen kräver inte samma abstraktionsnivå i tänket som matematik/fysik, och många lärare inom naturvetenskap tenderar att bli för insnöade i sina respektive ämnen, så pass att de inte riktigt kan framföra sin pedagogik på ett tillräckligt allomfattande sätt. Just matematiken förpestas av ett slags självklarhetstänk, där eleverna förväntas besitta förmåga att abstrahera information som inte har tydlig förankring i verkligheten (läs: "Matematiken är för stel och borde kryddas med fler empiriska övningar).

Du bör inte skämmas. Den svenska matematikundervisningen är känd för att vara undermålig.
Nej, jag tycker inte att du borde skämmas över det. Skamkänslor inför saker som man inte kan ändra på är mest slöseri med tid och energi. Acceptera situationen istället, gå i extragruppen, och se till att försöka lära dig så pass mycket att du kan återgå till den vanliga gruppen senare. Fortsätter du att skolka så kommer du bara få mer problem med matten.
Schism:

Nja, jag hade/har samma problem med just matten. Samhällsvetenskapliga ämnen kräver inte samma abstraktionsnivå i tänket som matematik/fysik, och många lärare inom naturvetenskap tenderar att bli för insnöade i sina respektive ämnen


Tack för att du satte ord på något som plågat mig sedan fjortonårsåldern. Vackert formulerat. [love]


Och nej, du ska absolut inte skämmas. Det kommer bara vara ett hinder för dig och jag vet verkligen hur det är att inte vara bra på matte/andra naturvetenskapliga ämnen, men att vara bra på allt annat. Jag var också skeptisk till stöd men när jag gav det en chans märkte jag att det var så skönt med en mindre grupp och man fick mycket bättre hjälp. Slappna av, hoppas att det går bra!