Forumet - Känner mig osäker, eller jag vet inte ...

Känner mig osäker, eller jag vet inte ...

686 0 3
Vet inte varför jag skriver riktigt...har lite tankar och jag vet inte riktigt vem jag ska prata med det om. Jag vill prata med min flickvän om det, men vet inte riktigt hur jag ska lägga fram det, jag har väldigt svårt för det här med att prata just om känslor.

Har varit ihop med min flickvän ett tag nu och allting känns bra tycker jag. Har aldrig haft ett riktigt förhållande innan och trodde aldrig att jag skulle kunna hitta någon som tycker om mig för den jag är. Har alltid känt mig osäker på den fronten, gällande tjejer, kärlek förhållande osv.

Nu till mitt problem, eller vad man ska kalla det.

Vi var ute för ett tag sen, hade en jättetrevlig kväll och natt satt och pratade med familj och vänner. Dansade och hade kul, kom hem sent och hade det trevligt för oss själva.

Efter själva akten om man ska uttrycka sig så, som för övrigt var väldigt bra (Kanske beroende på alkoholen, vad vet jag) låg vi länge och kollade på varandra, höll om varandra.

Efter ett tags tystnad förklarar hon hur mycket hon tycker om mig, och jag säger samma sak. Hon säger att hon älskar mig, jag försöker smälta det hon säger. Men jag svarar samma sak (För övrigt var det förstå gången dessa ord yttrades).

Allting känns bra och jag känner mig glad men samtidigt så börjar jag gråta, ingenting som min flickvän märker. För hon har somnat i min famn och själv ligger jag kvar och stirrar i taket med gråten i halsen samtidigt som jag håller om henne.

Jag tycker jättemycket om henne och hon tycker om mig, men frågan är om jag verkligen är kär i henne, jag vet inte riktigt. Jag har funderat på om jag bara känner mig glad och lycklig för att jag äntligen har hittat och träffat någon som tycker om mig. Och att jag tycker det är orättvist mot henne och det var därför jag började gråta. Eller är jag lyckligt kär och gråter utav den anledningen...

Usch, jag vet inte. Måste nog prata med henne iaf. Känns nog bäst så. Vad fan, jag sitter med gråten i halsen när jag skriver det här också.

Hoppas någon orkar med att läsa all text.
vad jag skulle göra i ditt fall är tala med henne så snart som möjligt i enrum och förklara läget för henne att du uppskattar hennes sällskap men du är inte riktigt säker på om du är kär i henne. där efter kan ni alternativt fortsätta vara tillsammans och få allt smälta in. försöka vara kompisar lära känna varandra bättre eventuellt tänder det till eller i värsta fall bryta upp helt.
men jag tycker direkt att du ska vara ärlig mot henne och om hon är något förnuftig så kan ni nog komma överens över hur ni ska göra med ert förhållande. det är ingen ide att hålla tyst för att känna efter då det skulle bara leda till att någon av er blir sårade.
diko:

Hoppas någon orkar med att läsa all text.


Självklart.

Jag tycker du kan skriva ett brev till henne. Berätta att du tycker jättemycket om henne, men skriv att det är en sak du måste prata med henne om. På så sätt blir det lättare att få igång ett samtal.
När ni väl pratar ska du säga exakt det du känner. Du får inte fega ur för då blir det bara värre. Om du gör det kommer du ångra dig och det kanske blir en cirkel, dvs du kommer alltid gå omkring med ångest för att du inte säger sanningen.

Ibland kan det vara svårt att veta varför man gråter. Speciellt om man gillar personen. Det är ju en helt annan sak om man är ihop med någon som man verkligen inte är kär i. Om man vet med sig att den personen är kär i en medan man själv bara ser honom/henne som en bra kompis. Då gråter man för att man inte vågar säga som det är. Man kanske är rädd att förlora personen.

Ingen annan än du själv kan veta om du är kär i tjejen eller inte, men vi vet i alla fall att du tycker väldigt mycket om henne. Det skriver du. Så jag vet inte, kanske har det inte så stor betydelse huruvida man är kär eller inte? Vad jag menar är att det viktigaste är att man trivs i varandras sällskap. Vad brukar ni göra tillsammans? Vill hon göra något som inte du vill? osv. Känns det som att hon vill vara mer med dig än vad du vill vara med henne?

Det kanske är orättvist mot din flickvän att du inte talar om för henne vad du har på hjärtat, men det här verkar vara väldigt svårt för dig också. Det är inte ett dugg rättvist, eftersom du är så osäker på vad du vill. Du gillar tjejen, men vet inte om du är kär i henne. Hon är kär i dig förmodar jag? Det är verkligen orättvist att man inte vet om man är kär eller inte, men vad är rättvist, egentligen? Inte så mycket, tyvärr.

Hoppas du pratar med henne. Om du inte redan har gjort det?
Du kanske har svårt att ta in att någon faktiskt tycker om dig? Vet inte om ordspråket stämmer in men det brukar lyda: "Man kan aldrig älska någon annan om man inte redan kan älska sig själv" vilket menas att man kan ha svårt att vara mottaglig eller tro på det som andra tycker om en själv.

Absolut måste du prata med din tjej och också säga att det inte är din avsikt att få henne att bli orolig eller känna sig sårad på något vis, utan mer att du vill kunna vara ärlig och öppen mot henne.